- Jeg er glad han dro fra Chelsea

TIL CITY? Wolfsburg-stjernen Kevin De Bruyne.

TIL CITY? Wolfsburg-stjernen Kevin De Bruyne. Foto: Odd Andersen (Afp)

Jose Mourinho angrer ikke på salget av Kevin De Bruyne.

24.07.15 07:55

I fjor sommer solgte Chelsea den belgiske stjernen Kevin De Bruyne til tyske Wolfsburg. De blå tjente en fin slump penger på salget.

I tysk fotball har imidlertid De Bruyne funnet seg godt til rette og midtbanemannen storspilte for Wolfsburg i Bundesligaen.

Unggutten leverte såpass bra at Manchester City nå skal være villig til å punge ut spinnville 60 millioner pund for 24-åringen.

Det tilsvarer 760 millioner kroner.

Chelsea-manager Jose Mourinho angrer likevel ikke på at han solgte De Bruyne for 18 millioner pund sist sommer og sier at belgieren hadde et holdningsproblem som manageren ikke kunne ha noe av.

- Glad han dro
Det skriver blant andre The Independent.

- Jeg ønsket å beholde ham, men han sa til meg at han ikke er typen som vil kjempe om en plass på laget. Han måtte ha garantier om at han skulle få spille hver eneste kamp. Han ville føle seg viktig, sier Mourinho.

- Han ville ikke være i en klubb der han var usikker på om han fikk spille. Han trengte den tryggheten og den sikkerheten. Derfor var jeg egentlig glad for at han dro fra Chelsea, fortsetter Mourinho.

The Independent påpeker at De Bruyne vil stå overfor en lignende situasjon om han drar til Manchester City denne sommeren.

Manager Manuel Pellegrini har ti midtbanespillere i troppen, om man regner med kantspillere, og konkurransen om plassene er stor.

I sommer har City blant annet hentet inn profiler som Fabian Delph og Raheem Sterling og klubben har også en rekke andre stjerner.

Det vil dermed bli tøff konkurranse for De Bruyne.

- Han sa ikke at han ikke taklet slik press, men at han helst ville unngå det. Han likte det ikke og ønsket bare å spille hver uke. Jeg sa til ham at dette er Chelsea og du er fortsatt ung. Vi har Eden Hazard, vi har André Schürrle, Juan Mata og Willian. Jeg kan ikke love noe, sier Mourinho.

20 assists
Nevnte Mata og Schürrle har senere også blitt solgt.

- De Bruyne var ikke fornøyd her. Jeg ville at han skulle yte mer, men han hadde ikke mer å gi, sa han. Jeg måtte bare akseptere at det var holdningen hans og tenkte at vi kunne gjøre en god avtale for ham. Jeg synes det var en veldig god avtale for Chelsea, sier Mourinho om salget.

De Bruyne scoret ti mål og vartet opp med 20 assists i Bundesliga sist sesong. 24-åringen har også 33 landskamper for Belgia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Chelsea

Mest lest på Sport

Annonsebilag