*Nettavisen* Sport.

- Jeg er god nok for England

Foto: (Reuters/Scanpix)

Michael Owen mener at han fortsatt er like god som på sitt beste.

30.09.09 08:50

Manchester United-spissen har foreløpig kun spilt en birolle på Old Trafford denne sesongen, men mange vil nok mene at målet, 5,28 minutter på overtid mot rivalen Manchester City, allerede har sikret ham legendestatus i klubben.

England-trener Fabio Capello er imidlertid ikke overbevist. Owen har kun spilt én gang for England under italieneren, og det skjedde helt tilbake i mars 2008.

Owen selv mener imidlertid at han er minst like god nå som han var da han nettet tre ganger i en kvalifiseringskamp mot Tyskland for sju år siden.

Like rask
- Jeg er ikke noe tregere nå enn jeg var for sju-åtte år siden. Overhodet ikke, sier han i et eksklusivt intervju med The Times.

- Jeg mistet litt fart da jeg slet med hamstring-problemene mine tidlig i karrieren, men etterpå har jeg ikke endret meg som spiller. Hvis noe, så har jeg vel heller blitt bedre, sier han.

- Da handler det om spilleforståelse, og mye også om instinkt. Erfaringen hjelper også, fortsetter han.

- Folk ser ut til å tro at jeg er godt over 30, faktisk over 40 år, det er sånn folk snakker om meg. Jeg er imidlertid bare 29 år gammel. Jeg er ikke for gammel eller for dårlig.

- Det er riktignok ikke lett å spille seg inn på landslaget når resultatene er så gode som de er nå, men det er et stort mål for meg å komme tilbake på landslaget, sier han videre.

Mål i annenhver kamp
Owen står med 40 mål på 89 A-landskamper for England, og føler seg sikker på at han får nok kamper til å kunne overbevise Capello om at han fortjener en ny sjanse.

- Det er flere grunner til at jeg ikke har blitt tatt ut. Jeg har vært skadet, og da han har sett meg har jeg vært på vei tilbake etter skade. Og ja, jeg trenger mer spilletid. Men med så mange kamper vi spiller, så mange cuper vi deltar i, er jeg sikker på at jeg får nok av sjanser utover.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag