- Jeg er helt forandret

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Veigar Páll Gunnarsson senket Molde, men er mer opptatt av sin nye rolle i Stabæk.

07.03.10 19:30

STABÆK-MOLDE 2-1:

FORNEBU (Nettavisen): To mål for Veigar Páll Gunnarsson mot Molde i generalprøven før Tippeliga-starten neste helg fjernet noen solide kampesteiner fra islendingens skuldre. Etter returen til Stabæk har målene vært fraværende, og som resten av Stabæl-laget slet også han voldsomt på treningsoppholdet på La Manga nylig.

Mot Molde viste den gamle Stabæk-helten at formen er i anmarsj. Til gavns.

- Kun lagets beste
Ikke bare gjennom sine scoringer, men vel så mye gjennom lekre, tekniske detaljer, og et særs oppofrende spill. Faktisk så man Veigar Páll Gunnarsson lengre tilbake på banen enn man noen gang tidligere har sett islendingen på en fotballbane, og hovedpersonen innrømmer det ikke er tilfeldig.

- Jeg har blitt en helt annen person.

- Jeg er blitt tretti år, og tenkte meg en del om før jeg reiste tilbake til Stabæk. Før var jeg mest opptatt av meg selv på fotballbanen, nå er det utelukkende lagets beste jeg tenker på.

Støttespiller for unggutta
Spesielt føler den islandske landslagsspilleren et eget ansvar for klubbens mange unggutter.

- Det er mange flere av dem her nå enn da jeg dro, og jeg vil gjerne hjelpe dem. Planen er å bli i Stabæk ut karrieren, og da blir det ekstra viktig å bidra slik at de yngste spillerne får best mulig utvikling.

- Jeg prater derfor mye mer enn det jeg gjorde før, og du vil også se at jeg også beveger meg over et mye større areal enn det jeg gjorde tidligere.

Mot tittelutfordrer Molde var det et av hjemmelagets aller viktigste våpen. Gunnarsson var et konstant uromoment for Molde-spillerne, og kunne ikke hindre islendingen i å notere seg for to baller i løkposen: Først da Johan Andersson lobbet ballen elegant over hele Molde-forsvaret, og en iskald Gunnarsson satte inn ledermålet, så da Mix ble felt og samme mann rolig satte ellevemeteren inne ved stolperota.

Pape Pate Diouf reduserte med en lekker skruball da Molde presset på mot slutten, men dagen vil likevel bli stående i Veigar Páll Gunnarssons navn. Noen garanti for at målfesten vil fortsette gir han dog ikke.

- Det ville selvsagt vært kjempemorsomt om jeg fikk 15 mål og 15 målgivende, men det er ikke det som betyr noe for meg nå.

- Nå er det bare hvordan laget kan bli best mulig som gjelder, understreker matchvinneren.

- Bedre enn i fjor
Det samme er også Kjell Jonevret svært så opptatt av, men da fortrinnsvis sitt eget Molde-lag. Han ber supporterne om ikke å bekymre seg, tross smellen mot Stabæk.

- Jeg synes vi spiller ganske bra i dag. Vi gjør noen defensive feil som vi blir straffet for, og Stabæk er langt mer effektive enn oss, men vi er mye bedre nå enn det vi var på samme tid i fjor.

- Egentlig synes jeg vi var det beste laget i store deler av kampen, og med de fire-fem gode forsterkningene vi har fått, så skal vi bli gode i år, lover Molde-treneren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.