*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ikke den som legger meg ned og griner eller syter

STORSPILTE: Erik Huseklepp storspilte til tider mot Aalesund fredag kveld. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)

Erik Huseklepp har jobbet hardt for å slå tilbake i Brann-trøya.

09.08.14 09:40

BRANN - AALESUND 1-0:

BERGEN (Nettavisen): Etter en lang rekke med svært skuffende prestasjoner, ser det nå ut til at Brann-spiller Erik Huseklepp er på vei tilbake til gamle takter.

Fredag var han blant banens beste da Brann fikk en etterlengtet 1-0-seier over Aalesund. Sammen med Andreas Vindheim, skapte lysluggen så store problemer på Aalesunds venstreside, at trener Jan Jönsson måtte legge om taktikken.

Huseklepps prestasjoner så ut til å glede de nesten 14.000 fremmøtte på Brann Stadion.

For det er liten tvil om at en svært skuffende vårsesong av Huseklepp, har fått fansen til å spekulere i om 29-åringen aldri skulle komme tilbake til ønskelig nivå.

- Har fått betalt
Brann-stjernen har aldri lagt skjul på at prestasjonene hans har vært for dårlige denne sesongen, men Huseklepp har hele veien hatt tro på at han skulle slå tilbake.

- Jeg har lagt ned veldig mye arbeid. Jeg har jobbet knallhardt med å komme meg tilbake igjen. Jeg har trent ekstra mye. Jeg er ikke den som legger meg ned og griner eller syter hvis jeg sitter på benken noen ganger. Da jobber jeg i stedet enda hardere. Det har jeg fått betalt, sier Huseklepp til Nettavisen.

Brann-trener Rikard Norling har de siste kampene valgt å flytte Huseklepp fra spissposisjon og ned som ving. 29-åringen legger ikke skjul på at det har gitt utslag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- BRA HØST: Erik Huseklepp har tro på at Brann-fansen skal få mer å glede seg over utover høsten. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Kan bli bedre
Nå gleder han seg til fortsettelsen.

- Jeg har vært bra nå de tre siste kampene. Det passer meg mye bedre å spille som kant. Jeg elsker å komme rettvendt og sette fart. Det er folk som har tvilt på om jeg fortsatt har det inne ennå, men jeg vet at jeg har det. Jeg skal bare fortsette å jobbe, så skal det bli en kanonhøst, forklarer Huseklepp.

- Jeg er veldig fornøyd med formen. Men jeg vet at jeg har enda mer å gå på. Hvis jeg fortsetter å fokusere på de riktige tingene og fortsetter å jobbe hardt, kan jeg gjøre det enda bedre utover høsten. Det er veldig deilig å få det til, forklarer Huseklepp.

Landslagsambisjoner
Skulle 29-åringen fortsette å prestere på samme nivå, slik han gjorde fredag, kan han snart være med i en landslagsdiskusjon igjen. Huseklepp har ikke vært blant landslagstrener Per-Mathias Høgmos utvalgte siden januar, men har fortsatt ambisjoner om landslagsspill.

- Ja, selvfølgelig. Men jeg tenker ikke så mye på det nå. Jeg tenker på å berge plassen med Brann. Det her var en ekstremt viktig seier. Dette er bare et steg i riktig retning, så nå må vi virkelig jobbe videre. Vi kan ikke hvile på dette for lenge. Vi skal videre i cupen også. Redder vi plassen og kommer oss i en cupfinale, kan det bli en veldig bra høst, sier 29-åringen.

Til tross for sier mot Aalesund, ligger Brann fortsatt under nedrykksstreken i Tippeligaen. Rødtrøyene er imidlertid nå kun tre poeng bak Aalesund på sikker plass.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.