*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ikke sinna hele tiden

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Kjetil Rekdal ville ikke snakke så mye om dommeren etter kampen mot Brann.

19.06.11 23:11

Brann-Aalesund 1-1:

Brann stadion (Nettavisen):

Kjetil Rekdal slaktet dommeren og mente Norges Fotballforbund favoriserte Rosenborg da Aalesund tapte 3-1 hjemme mot trønderne i forrige runde.

Mot Brann var treneren til tider oppgitt over dommeren og da Jonathan Parr gikk ned i sekstenmeteren etter 59 minutter, kokte Rekdal på sidelinjen. Etter kampen hadde imidlertid treneren fått tenkt seg om.

- Det er vanskelig for dommeren, jeg har ikke sett reprisen, sier en diplomatisk Rekdal til Nettavisen og legger humoristisk til:

- Jeg er ikke sinna hele tiden.

Helt på tannkjøttet
Aalesundtreneren var imidlertid mer pratsom når det gjaldt sitt eget lags prestasjon. Rekdal var nemlig veldig fornøyd med ett poeng på Brann stadion.

- Vi er fornøyd med poeng her i dag. Vi spilte en forferdelig førsteomgang og Brann kunne avgjort kampen allerede da. Det ville vært ufortjent om vi vant, oppsummerer Rekdal.

Aalesund var uvanlig tamme og savnet flere spillere. I førsteomgang skapte ikke laget en eneste målsjanse.

- Vi har spilt bedre kamper enn i dag, men vi hevet oss i annenomgang og da var det jevnt. Nå har vi 20 poeng på tolv kamper og det er jeg stolt av, sier Rekdal til Nettavisen og legger til:

- Nå kommer kampene så tett. Vi har et godt utgangspunkt for høsten nå, men stallen er helt på tannkjøttet. I dag manglet vi en 7-8 spillere. Skal du kjempe i toppen må du ha en stall på 16-19 utespillere.

Rekdal la heller ikke skjul på sin entusiasme over Brann og Bergen. Tidligere har han sagt at han kunne tenke seg å trene bergensklubben.

- Vi visste hvor god Brann er. De har hevet seg fra i fjor, og det er ekstremt hyggelig og bra for Bergen at de lykkes. Tippeligaen trenger et godt lag fra Norges nest største by, sier Rekdal.

Rekdals supergutt
Michael Barrantes har fått sitt gjennombrudd i årets sesong for tangotrøyene. Mot Brann sørget han nærmest egenhendig for poengdeling.

- Jeg spilte ballen ut til Jonathan Parr som slo ballen inn i feltet. Det var en dårlig klarering fra brannforsvaret og jeg fikk ballen på 18 meter. Da var det bare å kline til, sier costaricaneren til Nettavisen.

I annenomgang herjet 27-åringen til tider med bergenslaget.

- Han er en supergutt. Målet er en usannsynlig bra prestasjon, sier Rekdal til Nettavisen om Barrantes sinn perle.

Selv om costaricaneren bærer nummer 31 i Aalesund, minner han om «en klassisk nummer 10». Stillestående «playmaker» er beskrivende for rollen hans i aalesundlaget.

- Han er fra en annen kultur, men han er leken og jobber steinhardt, sier Rekdal, og legger ikke skjul på at Barrantes kan avgjøre fotballkamper for Aalesund.

Selv innrømmer hovedpersonen at norsk fotball utvikler han som fotballspiller.

- Her er det et høyt tempo, tøffere og til tider hardt fysisk. Veldig uvant i forhold i Costa Rica, sier 27-åringen.

Aggressive Brann
Brann fikk hjørnespark i det 29. minutt. Bjørner Holmvik slo ballen inn mot Christian Kalvenes som tapte duellen med Aalesund-målvakt Sten Grytebust. Han bokset ballen rett i bena på Branns storscorer Kim Ojo som limte ballen opp i vinkelen fra 10 meter.

Aalesund svarte etter pause og utlignet på ett vakkert langskudd av Michael Barrantes i det 48 minutt. Costaricaneren regisserte et nydelig angrep da han la ballen ut på venstresiden til Jonathan Parr. 22-åringen la ballen igjen Barrantes slik at costaricaneren fikk avslutte angrepet selv. Et perlemål!

Flere mål ble det ikke i en, til tider, tam kamp på Brann stadion

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag