RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ingen redningsmann

HYSTERI: Pressen flokket seg rundt Martin Ødegaard.
HYSTERI: Pressen flokket seg rundt Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Martin Ødegaard møtte pressen.

Martin Ødegaard møtte tirsdag pressen i forbindelse med at han ble tatt ut i landslagstroppen som møter Malta og Bulgaria i EM-kvalifisering.

Der svarte han på en rekke spørsmål og sier han er svært fornøyd med at han på ny har fått muligheten med flagget på brystet.

- Jeg er fornøyd og overrasket. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få sjansen i en EM-kvalikkamp. Jeg fikk vite det rett før treningen, sier Ødegaard.

- Jeg håper å få vist litt av det samme som jeg har vist i Tippeligaen. Jeg har gjort noen gode kamper. Det er hyggelig å høre at jeg har kvaliteter som landslaget trenger. Jeg føler det er blant styrkene mine, svarer han på at Per-Mathias Høgmo tidligere tirsdag omtalte ham som en «boksåpner».

- Føler du noe press?

- Nei, svarer unggutten kontant.

- Jeg har lyst til å spille fotball og lyst til å spille det på så høyt nivå som mulig. Da er dette en bra sjanse. Jeg gleder meg og har klart meg bra i Tippeligaen i år, sier Strømsgodset-spilleren i møte med journalistene.

- Ikke redningsmann
Han føler seg imidlertid ikke som noen redningsmann.

- Nei, jeg ser ikke på meg selv som det. Men det er hyggelig at noen tror jeg kan bidra, sier han.

Landslaget skapte ingen sjanser i første EM-kvalifiseringskamp mot Italia, som endte med 2-0-tap, og nå håper 15-åringen det skal bli bedring.

- Ja, forhåpentligvis kan vi skape litt mer. Det blir sikkert bra. Jeg tror laget har noe spennende på gang, sier Godset-profilen.

- Oppmerksomhet
Trykket rundt unggutten har vært enormt de siste månedene. Tidligere i høst fikk han sin debut for landslaget i møtet med De forente arabiske emirater.

- De har vært mye oppmerksomhet. Alle snakker om meg og alle har en mening om meg. Men jeg bruker ikke energi på det. Jeg har kun fokus på det trenerne og de nærmeste rundt meg mener, sier Ødegaard.

Også i dagliglivet har Ødegaard merket økt oppmerksomhet.

- Når jeg drar ned på løkka for å spille, så er det mange unger som vil ta bilde og ber om autografer. Så jeg prøver å finne et sted der jeg kan trene i fred.

Og selv om han nå er landslagsspiller, slipper han ikke unna skolen.

- Nei, jeg må sikkert gjøre litt skolearbeid på turen til Malta, sier han.

- Har prestert
Per-Mathias Høgmo sa følgende på en pressekonferanse tirsdag.

- Martin har prestert på høyt nivå over en lenger periode og vist kvaliteter i Tippeligaen. Han var sjanseskapende mot Emiratene og gjorde en god kamp mot Portugal på U21-landslaget. Vi synes han er kvalifisert til å være med, sa Høgmo til pressen på Ullevaal.

Landslagssjefen ønsket ikke å avsløre hvorvidt unggutten får starte eller ikke, men er klar på at Ødegaard har kvaliteter som Norge trenger.

- Hvem som starter må jeg komme tilbake til, også med Martin.

- Men vi går inn i en fase nå, hvor vi skal styre kamper og omsette dette overtaket i tellende resultat. Martin er en poengspiller, som kan bidra med både scoringer og assists, sier landslagssjefen på pressekonferansen.

Ødegaard hadde ikke fått beskjed om uttaket før det ble kjent tirsdag.

- Jeg har ikke pratet med ham og han fikk beskjed først nå, på samme premisser som alle andre, men vi har hatt en god dialog med Strømsgodset og det blir hyggelig å se ham igjen, forteller Høgmo til pressen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere