- Jeg er mer moden nå

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Og Strømsgodset har blitt et klokere fotballag.

06.05.12 12:53

DRAMMEN (Nettavisen): Etter seks serierunder lå Strømsgodset på topp i Tippeligaen.

Drammensklubben kapret kun en borteseier sist sesong, mens det i 2012 allerede har blitt to triumfer på fremmed gress.

Fortsetter Godset på denne måten, blir de trolig å regne med i toppen denne sesongen.

- Har tatt steg
Etter seieren over Lillestrøm på Åråsen i forrige runde ble det snakket mye om et mer modent Godset-lag. Trener Ronny Deila mener imidlertid at det ikke bare er spillerne som har blitt bedre.

- Jeg har sagt før at det ikke bare er spillerne som utvikler seg. Vi i trenerteamet er også unge, og det er ikke tvil om at vi har tatt steg med tanke på det vi gjør hver dag, sier han til Nettavisen.

- Spiller dere klokere på bortebane i år?

- Ja, det er ikke tvil om det. Vi har fått inn mer erfaring i laget. Det er annerledes å spille borte, enn hjemme. Motstanderen har mer trykk i seg, spesielt i startfasen av kampen, sier Godset-sjefen.

- Vi vet hva som er viktig, og det gjelder å trives med å ha det presset på seg og være klar når muligheten byr seg. Jeg mener vi har spilt klokere i år og det skal vi fortsette med, sier Deila.

- Litt kyniske
Godset-kaptein Alexander Aas mener at drammensklubben kanskje har framstått en smule mer kynisk på bortebane i år, enn det som er ønskelig. Han mener dette ofte avhenger av motstanderen.

- Første omgangen mot Lillestrøm synes jeg vi spilte veldig bra fotball, mens det borte mot Brann kanskje ikke var like bra. Da ble det slått mye langt, og vi måtte tilpasse oss, sier Aas til Nettavisen.

- Men vi har kanskje vært litt mer kyniske på bortebane, enn det vi ønsker, sier kapteinen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/scanpix

Ronny Deila er delvis enig med kapteinen. Treneren håper på ytterligere forbedringer i spillet.

- Vi har blitt bedre på dødball borte, det er den største forskjellen. Jeg ønsker også at vi skal ha mer ball enn hva vi har hatt så langt. Vi har hatt omtrent likt med ballinnehav som motstanderne så langt, sier han.

- Bred stall
Godset slet mye med skader i vinter og Deila har derfor snakket om at spillerne trenger tid på å bli varme i trøyen denne sesongen. Derfor er han litt overrasket over at det har gått så bra i åpningen.

- Ja, litt overrasket. Men samtidig har vi en bred stall og er ikke så avhengig av enkeltspillere. VI har vist i år at vi kan vinne kamper når sentrale spillere er ute, sier treneren.

Søndag venter Sogndal hjemme på Marienlyst.

Saftgutta ble dømt nord og ned før sesongen, men har overrasket stort, og møtet på Marienlyst blir en toppkamp i Tippeligaen.

Er imponert
Sogndal har så langt vært svært gjerrige, og kun sluppet inn to mål denne sesongen. Deila vet at det vil bli en tålmodighetsprøve.

- Vi må være tålmodige, ha tempo og bredde i spillet. Samtidig må vi være effektive når vi får sjansen, sier han.

- Vi har respekt for dem, men vet også at om vi presterer på topp, så bør vi slå dem hjemme, sier Godset-treneren.

Deila er blant dem som har latt seg imponere av saftgutta i 2012.

- Jeg er litt overrasket over at de ligger så høyt, men jeg er imponert over den jobben de har gjort. I fjor spilte de ikke fotball, det prøver de på i år. De er gode på talentutvikling og spiller fin fotball, det er noe som ligger mitt hjerte nær, avslutter Deila.

Du kan følge oppgjøre på Marienlyst både på mobil og nett i Nettavisens livesenter – nalive.no .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.