- Jeg er nærmest i sjokk

NY TUNG DAG: Sandnes Ulf tapte 0-2 hjemme for Sarpsborg 08. Nå ser det unektelig ut til at det blir førstedivisjonsspill neste år.

NY TUNG DAG: Sandnes Ulf tapte 0-2 hjemme for Sarpsborg 08. Nå ser det unektelig ut til at det blir førstedivisjonsspill neste år. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Nettavisens fotballekspert trodde knapt det han så.

14.09.14 17:36

SANDNES ULF - SARPSBORG 08 0-2:

Sandnes Ulf har hatt en blytung sesong i årets tippeliga og kun vunnet to kamper så langt. Heller ikke Tom Nordlie, som ble hentet inn som redningsmann, har fått sving på sakene.

Søndag ble det et nytt tap hjemme mot Sarpsborg 08. Østfold-laget dro hjem med 2-0-seier etter scoringer av Gudmundur Thorarinsson og Kristoffer Tokstad.

- Dårligste i år
Nettavisen-blogger Joacim Jonsson er ikke i tvil om at vi allerede kan ta farvel med Sandnes Ulf og ønske laget lykke til i førstedivisjon neste sesong.

- Det er den dårligste prestasjonen et lag har gjort i en omgang i årets tippeliga. Sandnes Ulf har ikke skapt noenting, de har vært nummer to på hver ball. Gløden, entusiasmen og trøkket er totalt fraværende. Det er helt dødt på stadion, og det virker som verken publikum, spillere eller ledere tror dette skal gå, sa Jonsson på C More ved pause.

Svensken var lettere sjokkert over hvor lite vilje rogalendingene viser i kampen for å overleve i Tippeligaen.

- Jeg er nærmest i sjokk. Jeg forventet glød og desperasjon fra et lag i deres situasjon. Her slipper de inn mål i ren passivitet og pådrar seg frispark imot fordi man er passive og havner på etterskudd, sa Jonsson.

Nordlie: - Uforståelig
Tom Nordlie er langt på vei enig med Jonsson og så ut som en slagen mann etter kampslutt.

- Jeg skjønner ikke hva som skjer i dag. Det er uforståelig. Det knyter seg, og vi er så dårlig at andre omgang blir en transport for ikke å drite oss ut, sa Nordlie til C More.

- Vi står høyt og står lavt, vi presser ikke verken høyt eller lavt. Vi er der ballen var for et sekund siden. Det er en svart en på hver annenball. Vi taper så fortjent som man kan gjøre, sa Nordlie videre og la til at det ikke er noe poeng i å være forbannet på spillerne i en slit situasjon.

To kjappe
26 minutter tok det før Sarpsborg 08 tok ledelsen, og det gjorde laget på vakkert vis. Gudmundur Thorarinsson ladet kanonen på et frispark fra 25 meter og banket ballen i krysset.

Henrik Furebotn var nær ved å utligne få minutter senere, men skuddet til den tidligere Sogndal-spilleren traff bare metallet bak Hannes Thor Halldorsson.

Fem minutter før pause doblet Brian Deanes menn ledelsen til 0-2. Oliver Feldballe slo et innlegg, som ble plukket opp av Alejandro Castro. Costaricaneren prøvde seg på et skudd, som ble blokkert. Kristoffer Tokstad dukket likevel opp og pirket inn 0-2.

Med sju kamper igjen ligger Sandnes Ulf helt sist i Tippeligaen. Det er for øyeblikket åtte poeng opp til trygg grunn.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.