RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er skuffet og forbannet

FERDIG: Asle Andersen er ferdig som Sandnes Ulf-trener.
FERDIG: Asle Andersen er ferdig som Sandnes Ulf-trener. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Asle Andersen fikk sparken som Sandnes Ulf-trener.

Sandens Ulf har valgt å avslutte samarbeidet med trener Asle Andersen, skriver klubben på sine hjemmesider.

Assistentrener Bjarte Lunde Aasheim tar midlertidig over treneransvaret for tippeligaklubben.

Andersen fikk tirsdag kveld beskjed om at han hadde fått sparken.

- Jeg fikk beskjed i går kveld og informerte spillergruppen før dagens formiddagstrening. Jeg er skuffet og forbannet, for vi har hatt en god drive i laget og jeg har vært sterk i troen på at vi skal klare snu situasjonen klubben er i, sier han til Sandnesposten.

– Den siste tiden har jeg merket større avstand mellom garderobe og klubbhus. Det har skjedd før også, og da har vi kommet styrket utav det, sier Andersen, og refererer til opprykkssesongen i 2011, der klubben startet svakt, men klarte å rykke opp til eliteserien.

På Sandnes Ulfs sine hjemmesider har klubben skrevet følgende om trenerens avgang:

«På bakgrunn av en totalvurdering av klubbens situasjon har Asle Andersen og Sandnes Ulf kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene.

Spillere, trenere og ansatte i Sandnes Ulf er nettopp informert om at Asle Andersen gir seg som hovedtrener i Sandnes Ulf.

Styret og klubbens ledelse har den siste tiden gjennomført en løpende evaluering av situasjonen rundt A-laget. Både trener- og spillergruppen har vært konsultert og inkludert i denne prosessen og evalueringen.

Assistenttrener Bjarte Lunde Aasheim overtar treneransvaret for A-laget i en midlertidig fase. Klubben vil da bruke en periode å bestemme endelig løsning. Støtteapparat med keepertrener Roger Eskeland og Richard Enge vil forsette i sine roller.

Sandnes Ulf takker Asle for innsatsen både som spiller og trener gjennom 8,5 fantastiske år, og er tydelige på at klubben aldri hadde vært der vi er i dag hadde det ikke vært for hans arbeid. Gjennom hans tid i klubben har Asle bidratt sterkt til å utvikle den sportslige kompetansen og organiseringen, og hans navn vil for alltid ha en viktig plass i klubbens historie.

Klubben har fra hans ankomst i 2006 gått fra å være en middelhavsfarer i 2. divisjon, til å bli et lag som for femte året på rad er å regne med i norsk toppfotball, hvorav de siste tre i Tippeligaen.

Vi ønsker Asle lykke til i hans videre trenerkarriere.»

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, og midlertidig Sandnes Ulf-trener, Bjarte Lunde Aasheim, har ikke besvart Nettavisens henvendelser.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere