- Jeg er skuffet til tusen

SKUFFET: Brann-trener Rikard Norling er skuffet etter tapet mot Bodø/Glimt.

SKUFFET: Brann-trener Rikard Norling er skuffet etter tapet mot Bodø/Glimt. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Når vi ikke gjør det må vi stå rakrygget og se alle som er skuffet i øynene.

16.05.14 21:42

BRANN - BODØ/GLIMT 1-2:

BERGEN(Nettavisen): Bodø/Glimt stakk av med poengene på fotballens nasjonaldag i Bergen, fredag kveld.

Etter å ha stilnet seierstørste bergensere var det en smørblid Jan Halvor Halvorsen som gikk rundt i mixed zone. Der forklarte han hvorfor Glimt vant og tok seg tid til å mimre litt om gamledager når han så gamle Brann-lagbilder han figurerte på.

- Ble frustrert
- Vi visste at de ville bli mer og mer frustrert jo lenger vi ledet og frustrerte de, forteller Jan Halvor Halvorsen til Nettavisen etter kampen.

- Fikk dere et kampbilde som passet dere etter dere fikk 1-0?

- Ja, så visste vi at de urutinerte spillerne de ville begynne å gamble og ta litt sjanser. Da fikk vi de kontringene vi ville og 2-0 er et typisk kontringsmål. Det er ikke første gangen vi scorer et slikt et.

Brann denne sesongen har vært preget av personlige feil og har vært sårbare for brudd høyt i banen. Det passet bodøværingene perfekt.

- Vi hadde selvfølgelig gjort vårt forarbeid og visste hvor sårbare de var. Dane Richards var ikke med i dag, så vi satte innpå Konradsen som klarte seg bra, fortsetter Glimt-treneren til Nettavisen.

Tredjekeeper i mål
En som også var fersk i dag var Branns tredjekeeper, Ådne Nissestad. 18-åringen vikarierte for Piotr Leciejewski som var i hjemme i Polen av private årsaker, ifølge Branns egen hjemmeside. Andrekeeper Øystein Øvretveit var på benken, men en overtråkk satt ham utenfor festen.

Slik forklarer han debuten sin:

- Det var gøy. Selvfølgelig så skulle resultatet ha vært annerledes. Totalopplevelsen var en god opplevelse og en fin erfaring, forklarer Brann-keeperen.

- Et lite kick?

- Ja, du får en god opplevelse når du skal spille foran så mange mennesker på en sånn dag, fortsetter Nissestad.

Kjempeskrell
Men etter tre minutter kunne hele kvelden ha falt i grus for 18-åringen. Andreas Vindheim spilte ballen tilbake til Nissestad. Trond Olsen var oppe og presset debutanten, som sleivet til ballen. Lynvingen klarte ikke å omsette muligheten i mål. Dermed slapp 18-åringen med skrekken.

- Jeg tenkte, oi der var jeg heldig. Etter det var det bare å nullstille hodet og tenke på neste ball å finne roen, forklarer unggutten.

Å stresse debutant Nissestad var en bevisst strategi fra gultrøyene.

- Vi hadde selvfølgelig fokus på det. Få den ballen inn. Både på innlegg, dødball men også på frispark på midten. At vi skulle slå den inn å sette litt trøkk i boksen, avslører Halvorsen til Nettavisen.

Mistet motet
Brann-trener Rikard Norling kastet Nissestad til ulvene, men var fornøyd med ungguttens innsats. Men det var trolig det eneste han var fornøyd med.

- Jeg er skuffet til tusen, sier han til de fremmøtte journalistene.

- Vi har et grep, men vi får ikke en ledelse. Så får vi et mål lyn fra klar himmel. Da mistet vi litt av motet og sinnsstemningen til å gå framover. I andre fortsetter spillerne å forsøke, men det vil seg ikke.

Tross tap ser Norling fram til å gå gjennom Bergen i 17-maitog i morgen.

- Vi hadde vært mer stolt over seg selv, om vi hadde vunnet. Men når vi ikke gjør det må vi stå rakrygget og se alle som er skuffet i øynene, avslutter en skuffet Brann-trener.

- Festbremser fra nord
Etter 35 minutter skulle Olsen åpne festen på Brann stadion. Erdin Demir klønete det til ved sekstenmeteren og Olsen snappet opp ballen. Alene med Nissestad kunne lynvingen enkelt sette ballen i mål.

Det skulle bli mer gul jubel i Bergen. Etter 61 minutter dro Papa Ndiaye seg gjennom på midten. Senegaleseren plasserte skuddet til venstre for keeper-debutanten og helt nede ved stolperoten. Elegant.

Men Brann ville være med på leken mot slutten av kampen. Et innlegg ble ekspedert av Orlov ned på foten til unggutten Håkon Lorentzen, som banket ballen i mål. Ny spenning i kampen.

Det kokte på Brann stadion i sluttminuttene, men Brann maktet ikke å utnytte overtallet. Dermed tok Bodø-Glimt en fortjent seier i Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.