*Nettavisen* Sport.

- Jeg er stolt over Angola

Foto: (AFP/Scanpix)

Angola er ute av VM, til tross for en utstrakt hånd fra Portugal. - Jeg er stolt av laget og spillerne mine, sier trener Luis Oliveira Goncalves.LES: Portugal til topps i gruppenLES: Owen ute i fem månederLES: Henke scoret for Jordan

21.06.06 23:13

IRAN - ANGOLA 1-1: Utgangspunktet var greit for Angola før den avsluttende gruppekampen: Bare seier var godt nok for avansement. I tillegg måtte Portugal senke Mexico.

Og den tidligere koloniherren gjorde sin del av jobben da Mexico ble slått 2-1. På grunn av dårligere målforskjell enn Mexico, måtte Angola dermed slå Iran med tre mål for å gå videre. Det var afrikanerne aldri i nærheten av å klare.

For selv om håpet ble tent da Flavio satte inn 1-0 halvtimen før slutt, klarte ikke Angola å skape stort. I stedet utlignet Sohrab Bakhtiarizadeh for Iran kvarteret før slutt.

- Vi var ikke smarte nok til å forsvare 1-0-ledelsen vår, men jeg er uansett stolt av spillerne mine, sier Goncalves.

- Det var dessverre en del dårlig fotball i dagens kamp, men til slutt var det vel greit med uavgjort. Folk trodde vi ville sleppe inn masse mål i VM, men det har ikke skjedd, legger han til. For før dagens baklengsmål hadde bare Pedro Pauleta scoret mot det afrikanske laget.

- Alle som er involvert i angolansk fotball og folket hjemme kan være veldig stolte.

Angola endte som nummer tre i puljen med to poeng, ett mer enn tabelljumbo Iran. Portugal går videre som gruppevinner med full pott, og får følge av Mexico til åttedelsfinalen.

Flavios scoring var Angolas første VM-mål i historien.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.