*Nettavisen* Sport.

- Jeg er sulten. Jeg har lyst på mer

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Mens hele Drammen feirer sølv, har Ronny Deila mest lyst til å dra på jobb i morgen tidlig.

GODSET - STABÆK 3-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Fra hjemmegarderoben på Marienlyst stadion dunker bassbeaten fra partylåtene som spilles på fullt volum. Ute har fyrverkeriet lyst opp Drammen by, og publikum nekter fortsatt å gå fra plassene sine.

Det er feststemning i elvebyen. Strømsgodset har tatt sin første medalje siden 1997.

Det ble ikke gull, selv om laget hang med i toppen nesten helt til siste slutt. Det ble avgjort sist søndag, da Godset tapte for Sandnes Ulf.

Men 3-1-seieren over Stabæk denne søndagen betyr sølv. Og akkurat nå er det nesten like godt som gull.

- Jeg blir stolt, men også ydmyk, sier Godset-trener Ronny Deila til Nettavisen mens han kaster et blikk mot gressmatta og publikum, som er fra seg av begeistring.

- Du skjønner hva du har vært med på å skape. Det blir litt emosjonelt, dette her, sier han.

Viktigere enn cupgull
Ut fra garderoben kommer Ola Kamara, som scoret Strømsgodsets første mål mot Stabæk.

Han plukker opp en champagneflaske, rister på den, og spruter innholdet over Stefan Johansen, som akkurat nå blir intervjuet av en avis. Et fotoapparat får en god dusj, uten at noen bekymrer seg over det. Det er ikke sånt man tenker på når man har tatt tippeligasølv.

- Strømsgodset er et lag som hele Norge elsker! proklamerer Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen ute på gressmatta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det er kanskje en overdrivelse, men mange både respekterer og beundrer det Strømsgodset har klart med forholdsvis lite midler denne sesongen. Dette er året da laget som tok cupgull i 2010 virkelig har etablert seg i toppen av norsk fotball.

- Serien er mye viktigere enn cupen. Cupen i 2010 var en fantastisk happening. Men å ta sølv i år, i konkurranse med så sterke lag, er mye bedre, sier sportssjef Jostein Flo.

Skal skryte av hverandre
Det kunne imidlertid gått galt søndag kveld. Da Veigar Pall Gunnarsson utlignet til 1-1 på Marienlyst, og Stabæk faktisk presset på for en 2-1-scoring, var det nok mange nervøse tilskuere på «Gamle gress».

Men en Peter Kovacs i storform sørget for at all nervøsitet forsvant. Med en usedvanlig heldig scoring gjorde ungareren 2-1, mens 3-1-scoringen noen få minutter før slutt kom etter en herlig avslutning. Dermed endte Kovacs som toppscorer i Tippeligaen. Og Strømsgodset tok sølv.

- Jeg var egentlig aldri spesielt nervøs, sier trener Ronny Deila.

- Det var ingen stor kamp, men det blir det ofte ikke når det er snakk om viktige kamper, legger han til.

MER OM SISTE RUNDE:

Han gleder seg til en skikkelig fest sammen med Godset-spillerne, men innrømmer at han aller helst skulle vært tilbake på treningsfeltet i morgen tidlig.

- Jeg er sulten, jeg merker det. Jeg har lyst på mer. Jeg har lyst til å jobbe igjen i morgen, smiler han.

- Men nå skal vi feire, også skal vi ta en velfortjent ferie. Vi skal feire, kose oss og skryte av hverandre, sier den 37 år gamle treneren.

- Jeg er nest best
Av mange regnes han som Norges beste trener, og Deila har da også ofte vært koblet til andre, og mer meritterte klubber de seneste årene.

Men Deila lover at han ikke forsvinner til en annen norsk klubb.

- Jeg skal være her ut kontrakttiden, med mindre det kommer et tilbud jeg ikke kan si nei til. Det må i så fall være en utenlandsk klubb, men det er nok ikke store sjanser for det. Det er noe helt annet å hente en trener som har vært i Molde eller Rosenborg, enn en som er i en liten klubb som Strømsgodset, sier Deila, som har kontrakt med Strømsgodset ut 2015-sesongen.

- Er du Norges beste trener?

- Vi tok sølv, så da er jeg den nest beste. Du er ikke bedre enn laget ditt, svarer telemarkingen, som har funnet seg svært godt til rette i Strømsgodset og Drammen.

Veteranen legger opp
Han avviser at det er naturlig å sikte seg inn mot gullmedaljen neste år. Men at Strømsgodset bør være med i toppen, er han enig i.

- Vi må ha beina plantet på jorda. En naturlig målsetning bør være å kvalifisere oss til Europa på en eller annen måte, mener treneren.

For å klare det må klubben å hente inn to-tre nye spillere, mener han. Neste år må Godset nemlig klare seg uten veteranen og kapteinen Alexander Aas, som annonserte at han legger opp som spiller like etter kampslutt. Han fortsetter imidlertid i markedsavdelingen i klubben.

- Er det noen som skal hedres, er det Alex. Han er en fantastisk fotballspiller, jeg tror vi hadde tatt gull om han ikke hadde blitt skadet. Men også utenfor banen er han fantastisk. Han er en leder av en annen verden, som ser mennesker og som bryr seg om alle, sier Ronny Deila.

Om vi skal tro treneren, er nok Alexander Aas en av de spillerne som blir skrytt ekstra av på sølvbanketten søndag kveld.

- Han er en hedersmann, som vi virkelig skal ta vare på i Strømsgodset, garanterer treneren, før han forsvinner ut, på vei mot sølvbankett, fest og glede.

Det blir nok ikke trening i morgen tidlig, likevel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.