*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ubeseiret

Foto: (Reuters/Scanpix)

Erik Hamrén har heller ikke glemt sin aller første kamp som Rosenborg-trener.

(ANB): I disse dager forbereder 53-åringen seg til sin første virkelige prøve som svensk landslagssjef. Ungarn er motstander når blågult åpner EM-kvalifiseringen hjemme på Råsunda fredag kveld.

Dagen før dagen valgte landslagssjefen å støtte seg til gamle meritter - med Rosenborg - for å bygge opp optimismen foran kampen.

- Jeg tapte bare to kamper i hele fjor og er ubeseiret i år. Det gjelder både landslag og klubblag. Jeg vant i tillegg min første viktige kamp som klubbtrener både i Danmark og Norge, sa Hamrén ifølge Aftonbladet.

Slo Viking
Den ene av kampene han siktet til daterer seg tilbake til 1. juni 2008. Hamrén hadde overtatt taktpinnen i Trondheim bare noen dager tidligere – og sto i spissen foran et RBK som lå på niendeplass på tabellen etter en vaklevoren vårsesong.

Med Hamrén på plass som sjef ble imidlertid Viking sendt poengløse hjem til Stavanger. RBK vant 2-0 etter scoringer av Steffen Iversen og Marek Sapara.

Hamrén taklet forventningspresset som ventet ham i Trondheim i 2008 – og vet godt at det samme presset venter når han nå skal forsøke å føre hjemlandet til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Derfor sammenlignet 53-åringen seg med en bokser som skal i ringen.

- På samme måte som en bokser er min innstilling at vi skal vinne kampen. Har man for mange negative tanker, skal man ikke gå inn i ringen fordi da taper man bare. Hvis man ikke trenger pengene, selvfølgelig.

Lustig fra start?
Hamrén vet godt hva som står på spill denne høsten.

- Jeg er fullstendig klar over at det handler om seirer – og også om konsekvensene dersom vi ikke skulle vinne, sier svensken.

Svenske medier spekulerer høyt i hvilke elleve spillere den tidligere RBK-treneren sender på banen fra start fredag. Mange plasser gir seg selv – men på enkelte posisjoner hersker det usikkerhet.

Blant annet er både England-proffen Sebastian Larsson og Rosenborgs Mikael Lustig aktuell som høyreback. I tillegg er det ikke kjent hvem som blir Anders Svenssons parkamerat sentralt på midtbanen. Alternativene heter Kim Källström og Pontus Wernbloom.

Erik Hamrén har bestemt seg for å offentliggjøre laget fredag klokken 12 – samtidig som spillerne får vite hvem som skal i aksjon.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.