RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ubeseiret

(Reuters/Scanpix)
Erik Hamrén har heller ikke glemt sin aller første kamp som Rosenborg-trener.

(ANB): I disse dager forbereder 53-åringen seg til sin første virkelige prøve som svensk landslagssjef. Ungarn er motstander når blågult åpner EM-kvalifiseringen hjemme på Råsunda fredag kveld.

Dagen før dagen valgte landslagssjefen å støtte seg til gamle meritter - med Rosenborg - for å bygge opp optimismen foran kampen.

- Jeg tapte bare to kamper i hele fjor og er ubeseiret i år. Det gjelder både landslag og klubblag. Jeg vant i tillegg min første viktige kamp som klubbtrener både i Danmark og Norge, sa Hamrén ifølge Aftonbladet.

Slo Viking
Den ene av kampene han siktet til daterer seg tilbake til 1. juni 2008. Hamrén hadde overtatt taktpinnen i Trondheim bare noen dager tidligere – og sto i spissen foran et RBK som lå på niendeplass på tabellen etter en vaklevoren vårsesong.

Med Hamrén på plass som sjef ble imidlertid Viking sendt poengløse hjem til Stavanger. RBK vant 2-0 etter scoringer av Steffen Iversen og Marek Sapara.

Hamrén taklet forventningspresset som ventet ham i Trondheim i 2008 – og vet godt at det samme presset venter når han nå skal forsøke å føre hjemlandet til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Derfor sammenlignet 53-åringen seg med en bokser som skal i ringen.

- På samme måte som en bokser er min innstilling at vi skal vinne kampen. Har man for mange negative tanker, skal man ikke gå inn i ringen fordi da taper man bare. Hvis man ikke trenger pengene, selvfølgelig.

Lustig fra start?
Hamrén vet godt hva som står på spill denne høsten.

- Jeg er fullstendig klar over at det handler om seirer – og også om konsekvensene dersom vi ikke skulle vinne, sier svensken.

Svenske medier spekulerer høyt i hvilke elleve spillere den tidligere RBK-treneren sender på banen fra start fredag. Mange plasser gir seg selv – men på enkelte posisjoner hersker det usikkerhet.

Blant annet er både England-proffen Sebastian Larsson og Rosenborgs Mikael Lustig aktuell som høyreback. I tillegg er det ikke kjent hvem som blir Anders Svenssons parkamerat sentralt på midtbanen. Alternativene heter Kim Källström og Pontus Wernbloom.

Erik Hamrén har bestemt seg for å offentliggjøre laget fredag klokken 12 – samtidig som spillerne får vite hvem som skal i aksjon.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere