RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er uskyldig

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Tippeligaspilleren hevder at han ikke visste om hasjfarmen.

Under en politiaksjon mot en leilighet på Oslos østkant sist fredag, ble det funnet 800-900 gram marihuana og 38 cannabisplanter.

Seks personer var til stede i leiligheten, deriblant en tippeligaspiller tilknyttet Sarpsborg 08.

Alle er siktet for oppbevaring og produksjon av narkotika.

Under etterforskning
- Saken er under etterforskning. Alle har forklart seg og er blitt løslatt. Det er nok ikke alle som vil bli tiltalt, men det er for tidlig å si hvem ennå, sier politiadvokat Anniken Ottesen til Nettavisen.

Tippeligaspilleren skal i avhør ha forklart at han ikke bor i leiligheten, men ifølge VG Nett er han oppført på adressen i folkeregisteret.

Spillerens klubb ville ikke kommentere saken overfor Nettavisen torsdag formiddag, annet enn å bekrefte at den har en personalsak på en av sine spillere.

I en pressemelding publisert torsdag ettermiddag, bekrefter klubben at det er en av deres spillere som er innblandet i denne narkosaken.

- Tilfeldighet
Spillerens navn er fortsatt ikke offentliggjort. Han hevder selv at han er uskyldig.

- Forrige torsdag ble det gjennomført en politigjennomgang av en leilighet i Oslo. Jeg befant meg tilfeldigvis i leiligheten da politiet gjennomførte undersøkelsen. Jeg kjente ikke til at det i leiligheten ble oppbevart narkotiske stoffer. Jeg håper etterforskningen viser at jeg er uskyldig.

Østfoldklubben vil ikke kommentere saken ytterligere så lenge den er under politietterforskning.

- Ikke en dopingsak
Antidoping Norge poengterer at cannabis kun er forbudt i forbindelse med konkurranser, i henhold til retningslinjene fra WADA.

- Dette er en narkotikasak, ikke en dopingsak. Bruk av cannabis og andre narkotiske stoffer er først og fremst et samfunnsproblem, sier kommunikasjonsrådgiver Halvor Haugland Byfuglien til Nettavisen.

Les også: - Ikke en dopingsak

Spilleren har avlagt urinprøve til Sarpsborg. Denne viste ikke spor av noen narkotiske stoffer.

Ifølge politiet var det en betydelig mengde narkotika i leiligheten.

- Hele rommet var fylt med potter, og det var flere store planter der inne. Plantasjen bar preg av å være profesjonelt gjennomført. Det var store vifter, lamper og strømomformere som var tilpasset en større produksjon. Det skal en del kunnskap til for å rigge seg til på den måten, sier John Roger Lund ved seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere