RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er veldig aktuell for å flytte på meg

HELT SJEF: Vegard Forren spilte en solid kamp i Mjøndalen.
HELT SJEF: Vegard Forren spilte en solid kamp i Mjøndalen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Molde-sjefen Vegard Forren sier han er aktuell for en overgang hvert eneste vindu.

Mjøndalen - Molde 0-3:

MJØNDALEN (Nettavisen): - Dette var en helt perfekt bortekamp. Vi ville vise at vi kan holde på ledelsen og det ble en 3-0-seier, sier Molde-stopperen Vegard Forren til Nettavisen.

Molde eksploderte ut av startblokken til andre omgang, og scoret to mål på ett kvarter.

- Vi ville vise at vi kan spille gode andreomganger på bortebane, sier mannen som dundret inn 2-0 på frispark.

Forren har vært en viktig brikke i dette Molde-laget i snart to år. Og flytte på seg, det er aktuelt for den attraktive midtstopperen.

- Det er ikke det at jeg går og tenker på dette. Men jeg er veldig aktuell for å flytte på meg hvert eneste vindu, forklarer Molde-bautaen.

Han understreker imidlertid at han trives i Molde og ikke kommer til å kreve en overgang. I 2013 hadde han et Premier League-eventyr med Southampton, men tok veien tilbake til Tippeligaen etter et halvt år.

- Fantastisk moden
- Det var viktig for oss å ikke slukne i denne kampen, sier Molde-sjefen Tor Ole Skullerud til Nettavisen etter kampen.

Også Sander Svendsen, som med sitt 3-0-mål sørget for å punktere kampen, blir hyllet av Molde-treneren.

- Han er fantastisk moden for alderen og leverer gode prestasjoner hver gang han har fått tillit denne sesongen, fortsetter han.

Skullerud har brukt mye tid på å hylle sitt 17 år gamle vidunderbarn denne sesongen. Målscorer Svendsen var selv meget fornøyd med egen scoring og seieren etter kampslutt.

- Jeg har nesten aldri scoret på hodet før. Jeg så keeperen var langt ute og jeg prøvde å heade, og den gikk inn. Det var deilig, sier han til TV 2 etter kampen. 

Molde fikk imidlertid et skår i gleden. Joshua Gatt var endelig tilbake på banen i Tippeligaen, da han kom inn midtveis i andre omgang.

Men nok en gang endte det i fortvilelse for amerikaneren: Kun fem minutter senere ble han byttet ut igjen.

Skademarerittet virker å ingen ende ta for Gatt.

Skuffet Hansen
For Mjøndalen-trener Vegard Hansens del, ble det en skuffende oppladning til pinsefeiringen.

- Vi sleit gjennom hele kampen egentlig, spesielt med mellomrommet, for de var gode med kombinasjonsspillet, sier han til Nettavisen.

Han forklarer at Molde rett og slett var det bedre laget, men synes likevel det er synd at de ikke demmet bedre opp. Og han skjønte også at det ikke ble en ny, mirakuløs opphenting.

- Ja, på 2-0 og spesielt 3-0 så det veldig tungt ut, sier Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

JUBEL: Her har Mohamed Elyounoussi (i midten) sikret 1-0 til Molde.

Ledet tidlig
Molde tok ledelsen i første omgang, men uten å imponere nevneverdig. Så skrudde de på turboen og i løpet av femten magiske minutter i starten av andre omgang, sikret de en etterlengtet seier.

Mohamed «Moi» Elyounoussi åpnet scoringsshowet for kvelden med en lur bevegelse etter en retur i første omgang.

Og i løpet av det første kvarteret i andre omgang, scoret Vegard Forren på frispark og Sander Svendsen på hodet.

For én gangs skyld hadde ikke Mjøndalen noe å svare med.

Fakta: Kampfakta

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Mjøndalen – Molde, 0-3 (Elyounoussi, Forren, Svendsen)

Mjøndalen (4-4-2): Ivar Andreas Forn – Morten Sundli, Ulrik Arneberg (Stilson ’63), Rhett Bernstein, Joackim Olsen Solberg – Mads Hansen, Mads Gundersen (Kapidzic ’45), Stian Aasmundsen, Amidou Diop (Nilsen '79) – Christian Gauseth, Magnus Sylling Olsen.

Gult kort: Joackim Olsen Solberg, Christian Gauseth, Magnus Sylling Olsen.

Molde (4-4-2): Ethan Horvath – Martin Linnes, Fredrik Semb Berge (Toivio '70), Vegard Forren, Per Egil Flo – Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Mohamed Elyounoussi, Sander Svendsen (Gatt '73 (Hestad '78)) – Tommy Høiland, Ola Kamara.

Gult kort: Vegard Forren, Tommy Høiland.

Nektet straffe
Tommy Høiland ropte på straffe etter fem minutter, men dommer Espen Berntsen ville ikke ha noe av det. På sosiale medier ble det imidlertid stor debatt om hvorvidt avgjørelsen faktisk var riktig.

Like etter kom kampens første, men også underkjente, nettkjenning. En nydelig crosspasning fant Tommy Høiland, som lekkert brystet ned til Ola Kamara. Skuddet fra sekstenmeterstreken overlistet Ivar Andreas Forn i hjemmemålet, men scoringen ble annullert for offside.

På det påfølgende utsparket, fikk Høiland tatt ned ballen i duell med begge Mjøndalen-stopperne. Han tok ballen med helt til dødlinjen og serverte Kamara, hvis skudd tvang fra en retur fra Forn.

Der luktet Mohamed Elyounoussi som en ekte måltyv og ekspederte inn 1-0 i det åpne buret.

Dødball-Mjøndalen
Som vanlig kom nesten alle Mjøndalens sjanser på dødballer.

Men så fant Christian Gauseth sin 2 mot 1-makker Mads Hansen med en nydelig stikker. 95-modellen Horvath viste imidlertid at han har litt Manuel Neuer i seg, og avverget det som nesten garantert ville blitt et mål mot.

Og Sander Svendsen sørget nesten for mer Molde-jubel etter en strålende enkeltmannsprestasjon. Tre Mjøndalen-spillere ble parkert av den selvsikre 17-åringen, men skuddet snek seg på feil side av stolpen.

Det var lite å si på at Molde gikk til pause med en ledelse 1-0.

Presset Molde
Rundt hundre moldensere befant seg i Mjøndalen denne fredagen. Og det er et Molde-lag under et visst press som kom på besøk til Mjøndalen - i en slags økonomisk David mot Goliath-kamp, som så ofte er tilfelle når Mjøndalen spiller fotballkamp for tiden.

Tor Ole Skullerud har fått en langt svakere start på sesongen sammenlignet med i fjor, og har allerede tapt like mange kamper som hele gullsesongen 2014.

I tillegg har han en keeperskade å bekymre seg over. For skadde Ørjan Håskjold Nyland, kom 1995-modellen Ethan Horvath inn.

Molde-fest
Få minutter ut i andre omgang, fikk Molde frispark i farlig posisjon.

Vegard Forren stilte seg opp, var sikkerheten selv og banken ballen forbi Forn i Mjøndalen-målet. 53 minutter spilt og 2-0 til gjestene.

Og nå ble det temperatur i Mjøndalen. Christian Gauseth fikk gult kort for en stygg og sen takling på unggutten Sander Svendsen, som ble liggende etter smellen.

Nytt frispark og nytt baklengsmål for Mjøndalen. Ivar Andreas Forn hadde egentlig en enkel jobb med å bokse ballen ut, men fikk den ikke lengre enn til Sander Svendsen.

Selv om de kom seg litt, klarte ikke Mjøndalen å svare på Moldes maktdemonstrasjon. Kampen endte 3-0 til gjestene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere