- Jeg får bestille litt god vin

Foto: Getty Images / All Over Press

Sir Alex Ferguson må forberede seg på å møte José Mourinho igjen.

20.12.12 15:06

Torsdag ble åttedelsfinalene i Champions League trukket. Det endte med et realt stjernemøte - Real Madrid ble trukket mot Manchester United.

Dermed blir det en ny superduell mellom José Mourinho og sir Alex Ferguson, slik det var så mange av da portugiseren ledet Chelsea. Ifølge Opta har Mourinho vunnet seks kamper og bare tapt to av sine 14 siste mot Manchester United.

Det står altså 6-6-2 for Mourinho mot Ferguson i deres interne oppgjør.

- Dette blir rundens store kamp. Det er en flott anledning for fansen vår til å se igjen Cristiano Ronaldo og også for meg til å møte José igjen. Jeg får bestille litt god vin, sier sir Alex Ferguson.

Mourinho under press
Storlagene møtes først på Santiago Bernabeu i Madrid, 13. februar, før det blir returkamp på Old Trafford enten 5.mars.

Presset er nok størst på Mourinho og Real Madrid, ettersom Barcelona allerede har en stor ledelse i La Liga og seriegullet av den grunn tilsynelatende er utenfor rekkevidde.

Historisk sett har Real Madrid gått videre tre av de fire gangene laget har møtt Manchester United i europacupen tidligere.

- Dette blir en spennende opplevelse for alle. Manchester United er ikke bare et stort lag, men en fantastisk og verdensberømt organisasjon. Vi er glade for dette og vi har et flott forhold til denne dem, sier Emilio Butragueño, som var til stede under trekningen som representant for Real Madrid.

- Vet at dette blir tøft
Manchester United kunne ha blitt trukket mot Porto, AC Milan, Sjakhtar Donetsk, Valencia, Celtic og Real Madrid og endte altså opp med den antatt tøffeste motstanderen. United ligger på tredjeplass og Real Madrid på fjerdeplass på klubbrankingen til Det europeiske fotballforbundet. Barcelona topper foran Bayern München.

Det var for øvrig ingen overraskelse at Real Madrid fikk en tøff motstander i åttedelsfinalen, ettersom det kun ble andreplass bak Borussia Dortmund i gruppe D. Manchester United må likevel sies å være den tøffeste motstanderen av de fem lagene Real kunne bli trukket mot (Paris St. Germain, Schalke, Juventus, Bayern München og Manchester United).

- Vi vet at dette blir tøft. Sir Alex Ferguson har vært der i over 25 år og han er en fantastisk manager. Han vet hvordan han skal få det beste ut av sine spillere og de har noen gode spillere. Men vi er Real Madrid og skal gjøre vårt beste, lover Butragueño.

Hilste til Vilanova
Også Arsenal - Bayern München er en skikkelig godbit av en åttedelsfinale. Det samme må sies om AC Milan - Barcelona.

- Forrige sesong møtte vi dem to ganger (i gruppespillet og i kvartfinalene), denne gang blir det heldigvis bare én. Vi er nå vant til å spille i Catalonia. Vi er også venner av Tito Vilanova og hans familie og vi ønsker ham alt godt i forbindelse med kreftoperasjonen. Vi håper han er tilbake på benken mot oss, sier sportsdirektør Umberto Gandini i AC Milan til uefa.com.

Gandini benyttet altså anledningen til å ønske Barcelonas kreftsyke trener god bedring. En hyggelig gest av italieneren.

AC Milans hjemmekamp mot Barcelona spilles 20. februar, mens returkampen går i Spania 12. mars.

Nettavisen fulgte trekningen direkte her og følger også trekningen av 16- og 8-delsfinalene i Europa League direkte fra 14.00.

Slik spilles kvartfinalene:
Galatasaray - Schalke 04
Celtic - Juventus
Arsenal - Bayern München
Sjakhtar Donetsk - Borussia Dortmund
AC Milan - Barcelona
Real Madrid - Manchester United
Valencia - Paris St. Germain
Porto - Malaga

Gruppevinnerne spiller bortekamp først, enten 12./13. eller 19./20. februar. Returkampene spiller de da på hjemmebane, enten 5./6. eller 12./13. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.