*Nettavisen* Sport.

- Jeg får fremdeles hatmail

Foto: EDDIE KEOGH (REUTERS)

The Guardian sporet opp Tom Henning Øvrebø i Oslo.

05.04.12 17:44

Denne uka ble det klart at Chelsea og Barcelona i april vil møtes i semifinalen i Champions League. De samme to lagene møttes i semifinalen i samme turnering for tre år siden.

Den gang havnet den norske dommeren Tom Henning Øvrebø (45) i fokus. Flere kompliserte situasjoner oppsto under lagenes møte i London og Øvrebø dømte imot Chelsea ved flere av dem. Londonklubben mente seg snytt for fire straffespark.

Andres Iniesta utlignet til 1-1 like før slutt og sørget dermed for at Barcelona avanserte til finalen på grunn av bortemålsregelen.

Drapstruet
Etter kampen ble Øvrebø skjelt ut av Didier Drogba og José Bosingwa - faktisk i så stor grad at Det europeiske fotballforbundet senere tildelte Chelsea-stjernene utestengelser på henholdsvis fire og tre kamper.

Hetsen gikk så langt at Øvrebø mottok drapstrusler fra Chelsea-fans. Det ble opprettet en hatgruppe på Facebook, «Kill Tom Henning Øvrebø», hvor hans private adresse ble lagt ut, og nordmannen måtte nærmest smugles ut av landet.

Nå har en av Englands største aviser, The Guardian, sporet opp Tom Henning Øvrebø i Oslo og intervjuet ham om kampen for tre år siden.

- Hetsen har vedvart og jeg får rundt 3-4 hatmail i året. Det er ikke så hyggelig, men heller ikke for alvorlig. Jeg lar det ikke forstyrre meg eller familien min, sier Øvrebø til The Guardian.

- De vet ikke så mye om det, heller, for jeg viser det ikke til dem, legger han til.

Lærerikt
Øvrebø, som avsluttet sin internasjonale dommerkarriere i mai 2010, innrømmer at han gjorde feil da Chelsea og Barcelona sist møttes.

- I ettertid er det enkelte ting jeg ville ha gjort annerledes. Jeg lærte mye av den erfaringen. Samtidig vil alle dommere kunne fortelle deg at de har gode og dårlige kamper, øyeblikk som de håndterer bra og øyeblikk som de håndterer mindre bra. Dette er en del av jobben. Jeg kan ikke gå rundt og angre på ting i denne ene kampen. Livet mitt må gå videre.

Firebarnsfaren jobber som psykolog i Oslo og er som kjent fremdeles aktiv i Tippeligaen. Han avslører overfor den engelske avisen at opplevelsen på Stamford Bridge den vårkvelden for tre år siden ødela litt av kjærligheten til sporten. Øvrebø ser ikke lenger like mye fotball på TV som han gjorde tidligere.

Men han kommer til å se møtet mellom Chelsea og Barcelona.

- Helt klart. Til tross for alt som skjedde, elsker jeg fortsatt å se Champions League og spesielt de store kampene som kommer sent i turneringen. Og dette er definitivt en storkamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.