- Jeg fikk en SMS av Ferguson med en gang

KOMMER NEPPE TILBAKE: Federico Macheda sier han hadde støtte hos Alex Ferguson, men ikke hos David Moyes. Foto: Andrew Yates / Afp

KOMMER NEPPE TILBAKE: Federico Macheda sier han hadde støtte hos Alex Ferguson, men ikke hos David Moyes. Foto: Andrew Yates / Afp

Federico Macheda (22) innrømmer at United-karrieren er over, og det merket han raskt da David Moyes (50) ble ansatt.

07.03.14 11:04

Macheda har ikke hatt den karriereutviklingen mange spådde etter den fantastiske United-debuten i 2009, da han ble byttet innpå og avgjorde kampen mot Aston Villa med en fantastisk scoring på overtid.

Siden den gang har han vært utleid til den merkelige blandingen av lag som Doncaster, Stuttgart og Birmingham.

Ferdig i United
Nå er status at han trolig ikke får tilbud om fornyet kontrakt med United når den går ut til sommeren, skriver The Telegraph.

LEIDE UT: Manchester United-manager David Moyes hadde ikke tro på Macheda. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

- Jeg blir nok ikke værende i United uansett hva som skjer, men ingen kan ta fra meg minnene, innrømmer Macheda overfor avisen.

Ifølge The Telegraph utveklset David Moyes knapt et ord med Macheda før han leide ham ut til Birmingham for resten av sesongen.

SMS av Ferguson
Derfor er kontrasten stor til behandlingen Macheda får av hans tidligere manager Alex Ferguson.

- Sir Alex var fantastisk mot meg, han hadde så stor tro på meg. Da jeg scoret to mål mot Charlton forrige måned, sendte han meg en SMS med en gang etter kampen. Det er ganske utrolig, for vi hadde ikke snakket sammen på lenge. Han skrev «Bra gjort, fortsett slik», forteller Macheda.

LES OGSÅ: Her er Moyes' brev til fansen

Macheda har ikke spilt for United siden Champions League-nederlaget mot CFR Cluj i desember 2012. Lånekontrakten hans med Birmingham har ingen tilbakekallelsesklausul, og dermed blir han værende på St. Andrews ut sesongen.

- Skuffende
Med tanke på at Moyes angivelig ga ham den kalde skulderen siden dag én på Old Trafford, er ikke det i seg selv noen overraskelse. Macheda forteller selv om den manglende tilliten fra Uniteds skotske manager.

- Jeg har ikke hatt så mye å gjøre med ham, for han har jobbet mest med førstelaget. Jeg har blitt holdt utenfor, og det er selvsagt skuffende, men jeg kan forstå at en ny manager ønsker å jobbe med nye spillere, sier italieneren diplomatisk.

Derfor ble han ikke overrasket da han ikke fikk være med laget på treningsleir før sesongen.

- Jeg ble ikke med på forsesongen, og jeg vet ikke hva som er grunnen. Men jeg var forberedt på at det kunne skje, for jeg visste at den nye manageren ville hente inn nye spillere, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HYLLER GAMLESJEFEN: Federico Macheda mener Alex Ferguson har vært fantastisk mot ham. Foto: Andrew Yates / AFP

Selv om han ikke fikk tillit av Moyes, hevder han de skilte veier som venner.

- Han tok et valg, og jeg dro min egen vei. Alle er fornøyde, sier Macheda.

- Var en baby
Nå er han usikker på hvor fremtiden ligger.

Men Macheda er trygg på at han fortsatt har mye å tilby på en fotballbane, og mener folk som avskriver ham glemmer at han har årene foran seg.

- Jeg er bare 22 år, og folk glemmer at jeg er veldig ung. Da jeg slo gjennom på Uniteds førstelag, var jeg bare en baby. Det kan virke på folk som at jeg har vært der i 10 år, sier han.

Han blir samtidig spurt om å forklare hvorfor United sliter under Moyes. Klubben ligger på syvendeplass, 18 poeng bak ligaleder Chelsea.

- Det har vært tøft, og jeg vet ikke hva som er årsaken. Trengs det nye spillere? Ja, selvsagt, men forrige sesong vant de ligaen med samme stall. Nå har de i tillegg fått Juan Mata. Folk sier det trengs nye spillere, men det er jo samme lag som forrige sesong, påpeker han.

Selv om United-karrieren etter alle solemerker er over, krysser Macheda fingrene for Moyes og rødtrøyene i fortsettelsen.

- Man må ha noe for å være United-manager, og jeg håper kvaliteten hans smitter over på spillerne neste sesong. Med de spillerne de har i United, er de nødt til å slå tilbake, spår han.

Og ikke se bort fra at Macheda selv er sugen på å slå tilbake. Debuten i 2009 viste i hvert fall at han kan trylle i sine beste stunder.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.