RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg fikk sparken av Sir Alex

Sist oppdatert:
Den danske keeperkjempen Peter Schmeichel røper at han fikk sparken av manager Sir Alex Ferguson i Manchester United.

Schmeichel, som blant annet vant Champions Leauge-trofeét med Manchester United i 1999 etter 392 kamper for klubben, røper for første gang at han fikk sparken fra Manchester United i 1994 - men ble senere hentet tilbake i varmen igjen.

Sparket i 1994
Sir Alex Ferguson sparket keeperen etter en krangel i garderoben .

- Det skjedde i 1994 i nyttårsderbyet mot Liverpool, da vi ledet 3-0 allerede etter 24 minutters spill. Men Liverpool kom tilbake og sikret uavgjort og 3-3. Fergie mente jeg hadde skyld i baklengsmålene, men jeg sa til ham i garderoben at det var en latterlig påstand, og skjelte ham ut, sier Schmeichel til The Sun.

Dagen etter oppgjøret måtte Peter Schmeichel stå skolerett overfor Sir Alex på managerens kontor.

- Dagen etter kampen, måtte jeg møte på Fergies kontor, og han ga meg sparken. Jeg hadde ikke lyst til å bli værende uansett, så jeg sa bare «greit», røper den tidligere keeperkjempen.

Inn i varmen igjen
Ferguson og Schmeichel fikk imidlertid senere snakket ut om episoden, og dansken ble tatt inn igjen i varmen av manageren.

- Han ga meg en ny sjanse, og som vanlig, var han ikke langsiktig sint, minnes Schmeichel.

PS: Sir Alex Ferguson er kjent for sine verbale angrep i garderoben. Skotten kastet blant annet en sko i ansiktet til David Beckham, noe som senere påvirket stjernespilleren til å sikfte klubb til Real Madrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere