RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg føler meg dum som et esel og totalt fortumlet

APRILSNARR: Mange lesere lot seg lure en liten stund, før datoen 1. april dukket opp i bevisstheten.
APRILSNARR: Mange lesere lot seg lure en liten stund, før datoen 1. april dukket opp i bevisstheten. Foto: Mike Egerton
Sist oppdatert:
Aprilsnarren i Nettavisen fikk mange til å flire, noen til å rase ... og enkelte til å sette kaffen i vrangstrupen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter Nettavisens aprilsnarr om at Brendan Rodgers har gått fra Liverpool til erkefienden Manchester United.

Nøkkelen til å lure mange lesere, var nok den fabrikkerte Guardian-forsiden vi la inn i artikkelen.

I tillegg stengte vi kommentarfeltet, «fordi så mange ville bli så ekstremt opprørte over nyheten», for å unngå at leserne varslet andre lesere om spøken med én gang.

Sjokkovergang: Brendan Rodgers blir ny United-manager

Engelsk fotball står sterkt i Norge, noe responsen vi har fått er et greit bevis på. Meningene kan trygt beskrives som polariserte; Enten mener folk at det er tidenes beste spøk ellers mener de det er tidenes verste spøk.

VG omtalte også Nettavisens spøk, men som at vi hadde gått på The Guardian sin!

VG skrev:

«Liverpool-manager Brendan Rodgers melder sin overgang til Manchester United i den engelske avisen The Guardian på alle tåpers dag.

- Hva kan jeg si? Dette er en drøm som blir virkelighet. Det blir ikke større enn United, sier Rodgers til The Guardian.

I Norge har Nettavisen omtalt den overraskende vendingen i engelsk fotball.»

Nettavisen presisierer viktigheten av å sjekke primærkilder.

Her er den originale The Guardian-forsiden sammen med Nettavisens manipulerte forside, der avisen melder om Brendan Rodgers-overgangen.


Her er et lite utvalg av lesernes mail til oss:

«Den var bra. Mange Liverpool-supportere gikk sikkert på den, YNWA. Stakkars United-supportere som tror det er sant. De blir nok skuffet når de kommer i barnehagen og tantene sier at det er en 1. aprilspøk», skriver én leser.

«Ufint! Direkte ufint! Det første jeg tittet på da jeg åpnet øynene i dag (ja, tenk, det første jeg gjør om morgenen er å lese Nettavisen) og så får jeg den i fleisen. Verden min raste sammen i to lange minutter. Det skal dere ha, første som har lurt meg på mange år. Creds!» skriver André.

«Dette er vel den mest latterlige og kvalmende aprilspøken noensinne. Fjern artikkelen, din vits av en såkalt journalist! Nettavisen viser nok en gang sitt barnslige lavmål!» skriver en annen leser, som åpenbart lot sin humoristiske sans bli liggende igjen på madrassen.

«Har dere ikke journalister som ikke er United-fans? Dette er så dårlig at dere mister lesere», forteller Morten, som forhåpentlig finner tilbake smilet sitt før dagen er omme.

De fleste Liverpool-fans har tatt spøken med et smil ... etter hvert.

«Det tok meg et par minutter før jeg skjønte at dette må være aprilspøken. Febrilsk lette jeg på de andre mediene for å underbygge dette. Må innrømme at jeg en stund følte meg matt og tåkete i blikket. Spøken var god og det var lurt å stenge kommentarfeltet», mener Robin.

«Fikk en støkk, så gikk det to sekunder, så smilte jeg.»

Den morsomste mailen vi har fått, er utvilsomt denne:

«Nei, svarte fader, altså! Jeg glemte at det var første april i dag. Jeg var så sint og ute av meg at jeg har ikke ord. Jeg kom ut av dusjen, tørket meg og satte meg ned med ipad-en ... og leste dette. Da tenkte jeg at jeg fikk komme meg tidlig på jobb, sette meg ved PC-en og se hva som var greia. Jeg tenkte det var utrolig rar timing, glemte å ta på deodorant, kom en halvtime for tidlig, stressa som fy, og selvsagt glemte jeg brillene oppe i det hele også. Og nå sitter jeg her og føler meg dum som et esel og totalt fortumlet.»

Her er flere reaksjoner:

«Pulsen senket seg så snart jeg kom på hvilken dag det var! Veldig, veldig bra spøk!»

«Fikk både hjertet og kaffen i halsen samtidig. Har sendt SMS og e-post for å viderebringe sjokkmeldingen. Dette må jeg si er den beste aprilspøken noensinne! Her gikk jeg fem på til jeg så dagens dato. Gratulerer!»

«Dere må dra til helvete, Nettavisen! Det tok meg en time før jeg faktisk skjønte at i dag er dagen for dette ... har ikke vært så ødelagt på en morrakvist siden ... siden aldri!»

Noen Manchester United-supportere ble nok ganske skuffet da de innså at Rodgers på ingen måte er på vei til klubben deres.

«Åssen kan dere publisere sånt tull? Er dere en så useriøs avis? Det må være den verste aprilsnarren jeg har lest på år og dag! Hilsen United-fan».

Vårt forsvar er ordtaket «en god latter forlenger livet». Vi håper at Nettavisens lesere lever noen dager ekstra etter dette ...

På Twitter kan du sjekke hvilke aprilspøker som nå diskuteres:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere