RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORLATER LSK: Anders Østli forlater LSK.
FORLATER LSK: Anders Østli forlater LSK. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Jeg forlater Lillestrøm

Sist oppdatert:
Anders Østli fortsetter karrieren i Danmark.

Forsvarsspilleren Anders Østli er blitt enig med Superliga-klubben Vestsjælland og forlater LSK gratis etter cupkampen mot Aalesund kommende fredag, skriver Romerikes Blad.

– Jeg kan bekrefte at jeg er blitt enig med LSK om terminering av kontrakten, og at jeg skal spille Vestsjælland, sier Østli.

Blir satset på som stopper
31-åringen kom til LSK på sommeren i 2012, og han spilte 53 seriekamper på rad for Åråsen-klubben før han ble satt på benken mot Stabæk i mai. Nå søker han nye utfordringer i den danske Superligaen hvor han tidligere han spilt for Sønderjyske.

– Jeg har hatt to fine år i LSK og trives godt i klubben, men sportslig har jeg fått signaler om at det vil bli mest spill på høyreback for meg framover. I Vestskjælland blir jeg satset på som midtstopper, og det er avgjørende for meg for at karrieren skal bli lengst mulig. Det er et viktig argument for at jeg velger å gjøre dette nå, sier Østli.

Denne sesongen har han etter hvert blitt LSKs fjerdevalg på stopperplass, og med Frode Kippe, Ruben Gabrielsen og Magnar Ødegaard foran i køen, velger Østli å flytte tilbake til Danmark hvor han fikk sitt gjennombrudd på toppnivå.

Avslutter i Ålesund
LSK har ønsket at Østli skal bli med laget til Ålesund for å spille 4. runde mot Aalesund denne uka.

– Jeg blir med på den kampen, og jeg er veldig motivert for å bidra til at vi går videre i cupen, sier østfoldingen.

Østli er enig med den danske klubben, og hans cv når det gjelder skadehistorikk er så god at han også slapp unna den obligatoriske medisinske testen.

– De sa at jeg skulle slippe den siden jeg har vært skadefri og klar til alle kampene i LSK og de fleste i Sønderjyske mens jeg var i Danmark.

– Blir ikke erstattet
Østli reforhandlet tidligere i år kontrakten med LSK og forlenget med ett år. Nå forlater han Åråen halvannet år før kontrakten går ut. For LSK betyr det sparte utgifter ut dette året og hele 2015.

– Sportslig skulle vi ønsket at vi kunne beholde Anders, men slik situasjonen er i klubben nå kunne vi ikke si nei da han spurte om denne muligheten, sier sportsdirektør i LSK, Torgeir Bjarmann.

LSK kommer ikke til å erstsatte Østli.

– Det svekker bredden i troppen vår, men vi kommer ikke til å hente inn en erstatter for ham, sier LSKs sportsdirektør.

Les mer fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere