- Jeg forstår at det stilles slike spørsmål

Foto: Harry Engels / Getty / All Over Press

Ståle Solbakken innser at jobben henger i en tynn tråd.

28.11.12 08:08

WOLVES - MILLWALL 0-1:

Ståle Solbakkens karriere som Wolves-manager startet bra, men den siste tiden har det gått trått for klubben.

Før møtet med Millwall hjemme på Molineux tirsdag kveld, sto ulvene med åtte strake kamper uten seier.

Tirsdag kveld kom den niende i rekken, da Solbakken og hans menn tapte 0-1 etter en sen scoring.

- For noe dritt (What a load of rubbish), sang hjemmesupporterne da dommeren blåste av kampen, ifølge Wolves-journalist Tim Nash.

Wolves-fansen begynner også å bli lei rekken uten seier, og tilskuerantallet i tirsdagens kamp var 18.174 tilskuere – det laveste på Molineux på over fem og et halvt år, skal man tro Tim Nash.

- Hva faen er det som skjer i Wolverhampton? Har en følelse av at Solbakken må løse dette brennkvikt, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter etter kampen.

Presset øker på nordmannen for hver kamp som går, og trolig kan han vente seg stygge omtaler når avisene treffer fortauskanten onsdag morgen.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Sikker på seg selv
- Jeg er sikker på at jeg kan snu dette. Jeg er sikker på at jeg er rett mann, sier Ståle Solbakken til Sky Sports.

Solbakken er også overbevist om at han har spillernes støtte. Samtidig erkjenner han at det viktigste i en situasjon som denne, er å vinne den neste kampen. Spørsmålet er om han får lede den neste kampen.

- Jeg forstår at det stilles slike spørsmål. Det er fair. Dette handler om at én mann er under press og den mannen er meg. Det er bare én person som skal klandres og som kan få dette i gang igjen, og det er meg. Jeg må få orden på dette raskt, erkjenner Solbakken.

- Fotball er en resultatbusiness, men jeg håper at jeg er her for å skape suksess både på lang sikt og kort sikt.

Snytt for straffe
Selve kampen åpnet lovende for Solbakkens menn, og Wolves skapte flere gode muligheter.

Midtveis i første omgang ble de trolig snytt for straffespark, da Kevin Doyle gikk i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommeren mente imidlertid at fellingen skjedde på utsiden av feltet, og dømte frispark.

Bjørn Bergmann Sigurdarson hadde også en stor sjanse i løpet av de første 45 minuttene, men ballen strøk forbi islendingens pannebrask i god posisjon.

Til tross for et spillemessig overtak til Wolves ble det ingen scoringer i første omgang, og lagene gikk derfor til pause på 0-0.

Hjemmepublikummet var tydeligvis fornøyde med det de hadde sett, og klappet Wolves-spillerne i garderoben da dommeren blåste for pausesignalet.

Verre ble det i andre omgang, og Millwall tok fullstendig over styringen av kampen. Lettere ble det ikke for Wolverhampton da keeper Carl Ikeme måtte byttes ut med skade etter 66 minutter. Wolves har som kjent allerede Wayne Hennessey på skadelisten over keepere.

Sent mål
Da skjedde det som måtte skje: Wolverhampton slapp inn et mål mot slutten av kampen, som så mange ganger før denne sesongen.

Og som så mange ganger før var det en tidligere Wolverhampton-spiller som scoret mot gamleklubben. Andy Keogh sendte bortelaget i føringen med et skudd fra 12 meter.

Flere mål ble det ikke, og Solbakken må notere sin niende kamp uten seier. Wolverhampton ligger nå på en 18.-plass med 22 poeng på de første 19 seriekampene.

- Vi var grusomme i andre omgang. Vi så ikke ut som et fotballag. Alt vi kan gjøre, er å si unnskyld for andreomgangen, for det var så ille som det kan få blitt, sier Solbakken.

Peterborough, som ligger på bunnen av tabellen, er kun åtte poeng bak Wolves.

Går det mot en altfor tidlig slutt på prosjekt Solbakken?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.