RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg forstår det ikke når de spøker med meg

NYTER LIVET I SKOTTLAND: Ronny Deila er så langt svært fornøyd med livet som Celtic-sjef.
NYTER LIVET I SKOTTLAND: Ronny Deila er så langt svært fornøyd med livet som Celtic-sjef. Foto: Jeff Holmes
Ronny Deila om språket, forventningspresset og Stefan Johansen.

Han er Norges gullkalv på trenersiden og har nettopp landet en av britisk fotballs største jobber. Omlag en måned etter at han fikk drømmejobben, reflekterer den tidligere Godset-treneren rundt sine første inntrykk i Skottland.

Til Celtics offisielle youtube-kanal forteller Deila at språket så langt har vært en av de største utfordringene. Spesielt når spillerne slår av en spøk.

- Jeg er ganske god i engelsk, men skotsk er likevel litt annerledes. Noe av det er veldig vrient forstå. Humoren er det vanskeligste.

- Jeg liker å spøke litt på treningsfeltet, men når noen forsøker å spøke med meg, er det ikke alltid jeg forstår det. Da sier jeg bare "ja" eller "nei". Dersom de spør meg hva de nettopp har sagt, klarer jeg ikke svare på det. Det går for fort, ler Deila.

- Det tar tid
Deila mener imidlertid han har vært i stand til å selge budskapet sitt til spillergruppa, og ser allerede prov på at spillerne er i ferd med å tilpasse seg.

- Det er forskjell på hvordan de har spilt tidligere og hvordan jeg ønsker at de skal spille. Det tar tid å implementere mine idéer. Men det er mange fantastiske spillere her, og stabiliteten i spillergruppa hjelper meg utvilsomt.

- Vi har kommet langt på kort tid, bedyrer Deila.

Den 38 år unge manageren påpeker at evne til refleksjon rundt sitt eget spill, er en av hjørnesteinene i hans filosofi. Det faktum at det er såpass mye erfaring i spillergruppa, bidrar til at den prosessen blir enklere, mener han.

- De må være nysgjerrige. Jeg prøver å skape en kultur hvor spillerne ser repriser av kampene, slik at de kan gjøre seg tanker om hvordan de kan utvikle seg.

- De vet hva som forventes, men de må tenke selv.

Johansen-skryt
Deila trekker frem Stefan Johansen som et prakteksempel på hvordan en ung spiller kan komme seg opp og frem.

Johansen, som nylig takket Deila for å ha forandret livet hans i Strømsgodset, blir trolig en av managerens nøkkelspillere også i Celtic.

- Han har hele veien jobbet på den måten jeg har ønsket. Han har vært tålmodig fra første dag i Strømsgodset, og kommer alltid på trening for å lære.

- Jeg liker også at han aldri skylder på andre hvis han gjør en feil. Han er en ærlig spiller, og nå er han i en stor internasjonal klubb. Det gleder meg, avslutter Deila.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere