*Nettavisen* Sport.

- Jeg fulgte ikke Forren hver dag i ferien

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Solskjær mener kun timingen var feil.

14.07.13 15:10

MOLDE (Nettavisen): Da tidligere Manchester United- og Everton-spiller Phil Neville skulle forklare hva han hadde lært om manager-jobben av sir Alex Ferguson overfor avisen Independent, fortalte engelskmannen at det å kjøpe de riktige spillerne var det viktigste, og hvordan man behandlet dem var det nest viktigste.

Om denne påstanden fra hans tidligere lagkamerat, sier Ole Gunnar Solskjær følgende:

- Jobben til meg og klubben er å finne de riktige spillerne, og så må vi jobbe med dem i hverdagen. Det er minst like mye Mark Dempsey, Richard Hartis, Erling Moe og René Skovdahl sin jobb som min, og vi har prøvd å jobbe godt, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Hentet United-talent
Før den travle høstsesongen, der Molde konkurrerer i tre turneringer, Tippeligaen, cupen og kvalifisering til Champions League, har Solskjær og Molde forsterket laget kraftig.

Midtbanespiller Magnus Wolff Eikrem ble solgt til Heerenveen, men klubben har hentet Vegard Forren fra Southampton, Mats Møller Dæhli fra Manchester United, Per Egil Flo fra Sogndal og Tommy Høiland fra Sandnes Ulf.

Ole Gunnar Solskjær er glad for at klubben gir han penger til å forsterke laget. At forsterkningene kommer først nå, er det flere grunner til, mener mannen som avgjorde Champions League-finalen i 1999.

- Det er motiverende for både meg og spillerne at klubben satser. Klubben gir meg mulighet til å hente nye spillere som vi også har sett på tidligere, men som ikke har vært aktuelle fordi det enten har vært starten av sesongen, eller for lenge igjen av kontrakten, og litt forskjellige andre grunner. Jeg liker veldig godt trenden med at vi forsterker.

Tenker på fremtiden
En gjenganger blant spillerkjøpene til Solskjær er at de er unge spillere med store deler av karrieren foran seg. Også denne gangen ser Molde-manageren noen år frem i tid når det gjelder spillerkjøp.

- Vi har ikke hentet dem fordi det har gått litt dårligere i år, men like mye med tanke på 2014 og 2015. Vegard (Forren) hentet vi litt for å hjelpe oss, men også for å sette fart på karrieren hans igjen.

Ifølge TV2 gikk Vegard Forren ned åtte millioner kroner i året i lønn for å signere for Molde. Ole Gunnar Solskjær er selvsagt glad for trønderens tøffe avgjørelse.

- Vegard har blitt en mye klokere gutt. I løpet av de seks månedene han var i England har han fått en erfaring som blir viktig for han. Han har fått god til å tenke seg om, og til å gjøre hva som er riktig.

- Timingen ødelagte
Det har vekket bekymring at en spiller som var så dominerende i Tippeligaen ikke engang fikk prøve seg i Premier League. Men Ole Gunnar Solskjær er fremdeles overbevist om at midtstopperen er god nok for det mange hevder er verdens beste liga.

- Det var timingen som ødelagte. Vegard er mer enn god nok til å spille i Premier League. Ingen problem. Det er vanskelig å komme inn i en klubb når du har hatt seks uker ferie, og jeg fulgte ham ikke hver dag i ferien, for å si det sånn, sier Ole Gunnar Solskjær smilende til Nettavisen.

At Molde nå henter inn nye spillere, gjør at konkurransesituasjonen i troppen blir sterkere enn før. Det liker manageren.

- Det er positivt med ny konkurranse. Jeg er vant til konkurranse, og jeg er vant til at spillerne er på tå hev. Jeg liker spillere med den mentalitet som gjør at de vil jobbe ekstra for å holde plassen sin, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.