- Jeg gir meg aldri

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Landslagskeeper Jon Knudsen var rystet over å bli vraket før Stabæks kamp mot Strømsgodset.

25.09.11 10:05

MARIENLYST (Nettavisen): Men veteranen nekter å gi opp kampen om keeperplassen.

- Det var surt å bli satt ut, særlig fordi jeg gjorde en tabbe i sist kamp og var sugen på å revansjere meg. Men det fikk jeg ikke lov til, sier Stabæks Jon Knudsen (36) til Nettavisen.

Knudsen, med 12 års fartstid i Stabæk, fikk vite om vrakingen like før kampen.

- Treneren sa at Jan Kjell (Larsen) fortjente å få sjansen nå, og det må jeg bare akseptere. Jeg er skuffet, men sånn er det.

- Jan Kjell fortjente å spille i dag, og jeg synes han gjorde det bra, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson, som sa at Knudsens tabbe i sist runde ikke var avgjørende.

Vil kjempe om plassen
Selv tror Knudsen at kjempebrøleren i 1-3-tapet for Odd i siste runde var avgjørende for Lennartssons keepervalg.

Dermed er Knudsen nå i den spesielle situasjonen at han ikke er god nok for Stabæk, men god nok for landslaget (han var i troppen mot Island og Danmark).

- Landslaget tenker jeg ikke mye på akkurat nå. Nå skal jeg gi Jan Kjell kamp om plassen, på hver eneste trening, før hver eneste kamp. Jeg gir meg aldri. Du er nødt til å være matchvinner i hver kamp for å beholde keeperplassen i en klubb som Stabæk, sier Knudsen.

Han er ikke bitter fordi han for første gang på mange år er reservekeeper.

- Jeg er glad i Stabæk og tenker bare Stabæks beste. Jeg har vært her i 12 år og har ikke tenkt å gi meg ennå, sier han.

Satt ut av skade
Knudsen var fast førstekeeper for Norge inntil en skade i hånda stoppet ham fra å spille landslagets EM-kvalifiseringskamp hjemme mot Danmark i mars. Siden den gang har Vikings Rune Almenning Jarstein figurert som målvakt med flagget på brystet.

Da 36-årige Knudsen var spilleklar igjen etter skaden, ble han først henvist til benken i Stabæk. Han greide å kjempe seg inn igjen på laget. Nå ser konkurrent Jan Kjell Larsen ut til å ha overtatt på som førstvalg på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.