*Nettavisen* Sport.

- Jeg gir meg etter VM

Zinedine Zidane legger opp etter sommerens VM. Det forteller Real Madrid-stjernen i et intervju med fransk tv.

25.04.06 20:10

Frankrike og Real Madrids midtbanestjerne sier til fransk Canal Plus at han legger bort fotballskoene etter sommerens VM-sluttspill i Tyskland.

- Jeg gir meg for godt med all fotball. Først og fremst på grunn av kroppen min. Jeg sa til meg selv at jeg ikke klarer ett år til, sier legenden.

Nedtur
Zidane var svært sentral på det franske landslaget som vant VM i 1998 og EM to år senere. Han ble også kåret til årets spiller i verden i 1998, 200 og 2003. Midtbanespilleren, som fortsatt har ett år igjen av kontrakten med Real Madrid, fyller 34 år under VM i Tyskland. Han var kaptein på Real-laget som vant Champions League i 2002, og innrømmer at verken han eller laget har vært like bra siden den gang.

- Jeg ønsker ikke å gå løs på en ny sesong og på forhånd vite at jeg ikke vil være bedre enn jeg var året før. Slik har det vært de siste to sesongene. Jeg har nådd en alder hvor det bare blir tøffere og tøffere, sier Zizou.

Siste målet
Nå ønsker Zidane å ha fullt fokus på VM - karrierens siste store mål. Han trakk seg fra det franske landslaget etter nederlaget for Hellas i EM-kvartfinalen i 2004, men bestemte seg sammen med Claude Makelele og Lilian Thuram om å gjøre comeback for å hjelpe Frankrike til VM-sluttspillet i Tyskland.

Zidane, som har scoret 26 mål på 92 kamper for Frankrike, har tidligere spilt for Cannes, Bordeaux og Juventus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag