*Nettavisen* Sport.

- Jeg hadde flaks

Foto: AFP/Scanpix

Nigel de Jong snakker om grisetaklingen på Xabi Alonso.

Nederlands defensive midtbaneduo, Nigel de Jong og Mark van Bommel, visste at den eneste måten å stoppe Spanias fintspillende playmakere på var å være tøffe. Tøffe som toget.

Men de to oransje sluggerne gikk nok muligens litt for hardt til verks, og i etterkant av VM-finalen mente de fleste som hadde sett kampen at det var direkte grisespill, og at begge hadde gjort seg fortjent til rødt kort i løpet av kampen.

Den mest omdiskuterte situasjonen var da Nigel de Jong stemplet Xabi Alonso i brystkassa, slik at Real Madrid-spilleren gikk rett i bakken. Dommer Howard Webb nøyde seg med gult.

- Fryktet rødt kort
Etter nå å ha fordøyd det hele en dags tid, innrømmer Manchester City-spilleren at han var heldig som ikke ble sendt rett i dusjen allerede etter 28 minutter spill i Johannesburg.

- Ja, jeg var redd for at dommeren skulle dra opp det røde Situasjonen så ganske ille ut, men jeg må få si at jeg ikke så at spilleren kom inn fra siden, sier de Jong ifølge Sky Sports.

- Jeg fokuserte bare på ballen, men traff ham i brystet. Det var en veldig uheldig situasjon, men ga meg bare gult, og det var flaks for min del, sier den beinharde midtbanemannen.

Dommer Howard Webb har måttet tåle mye kritikk for måten han dømte den vanskelige finalen, og spesielt fordi han unnlot å dømme corner til Nederland sekunder før Spania avgjorde.

- Hadde dårlig dag
de Jong derimot forsvarer den engelske pipeblåseren.

- Det er lett å skylde på dommeren, og det var noen underlige avgjørelser i løpet av kampen. Og det var helt klart corner til oss like før Iniesta scoret vinnermålet. Men hav skal man gjøre med slik? Han ser det sikkert på TV senere. Det var uansett ikke bare hans feil at vi tapte, og han har alltid gjort det veldig bra i Premier League, sier nederlenderen.

- Howard er ingen dårlig dommer. Men noen ganger har man en litt dårlig dag. Uheldigvis for oss, så skjedde dette med ham i finalen, sier City-stjernen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.