RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg hadde nemlig tenkt til å bli landslagssjef for Norge i god tid før jeg fyller 50

SUKSESSTRENER Bob Bradley kan komme til å forsvinne fra Stabæk i løpet av denne sesongen.
SUKSESSTRENER Bob Bradley kan komme til å forsvinne fra Stabæk i løpet av denne sesongen. Foto: Montasje NTB scanpix / Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mix hjalp Stabæk med å hente suksesstreneren til Norge - men jobben som norsk landslagstrener vil han helst ha selv.

NEW YORK (Nettavisen): Stabæk har vært årets store overraskelse i Tippeligaen, og har inntatt andreplassen i det serien nærmer seg halvspilt.

Mange peker på hovedtrener Bob Bradley som hovedgrunnen til at laget fremstår som en medaljekandidat.

En av dem som ikke er overrasket, er Bradleys tidligere elev, Mikkel «Mix» Diskerud. Sistnevnte fikk sin debut på det amerikanske landslaget i 2010, da Bradley var landslagstrener. Mix var lenge klar over at Bradley ville være en god kandidat for Stabæk.

- Helt siden landslagssamlingene i 2010 og 2011 jeg hadde med ham, visste jeg at han ville passe fantastisk inn i det vi drev med i Stabæk og på NTG. Jeg snakket med og overbeviste Inge André (Olsen, red. anm.) ganske fort, tror jeg, sier Diskerud til Nettavisen.

- Vi trodde jo at det å få ham dit var en uoppnåelig drøm, men så har jeg jo etter hvert skjønt at de fleste og beste drømmene ikke blir til under dynen og mens du sover, legger han til.

Utfordringer

Etter at Bradley nå har bevist at han kan lykkes i en europeisk liga, spørs det hvor lang tid det tar før større klubber kommer og banker på døra. 

MIX feirer scoring for USA mot Tyskland i en privatlandskamp 10. juni.

Ifølge 24-åringen kommer Bradley til å tenke seg godt om før han eventuelt bytter jobb.

- Jeg tror du får se ham der han får større utfordringer. For det er utfordringer, ikke status, som motiverer Bob Bradley. Stabæk og Tippeligaen var jo en stor utfordring for ham som amerikaner da han kom. Men etter å ha motbevist de norske ekspertene ettertrykkelig to år på rad, så er utfordringen sikkert ikke like stor som den var, sier Diskerud til Nettavisen.

Forrige uke oppfordret Nettavisens sportssjef Roy Kvatningen Norges fotballforbund til å ta kontakt med Bradley for å la amerikaneren ta over landslaget fra Per-Mathias Høgmo.

Når Nettavisen spør Diskerud om han tror Bradley ville vært et godt valg for det norske landslaget, svarer han med glimt i øyet.

- Det spørs. Kommer an på hvor gammel Bradley blir. Jeg hadde nemlig tenkt til å bli landslagssjef for Norge i god tid før jeg fyller 50. Og da hadde det vært leit om Høgmos etterfølger blokkerer muligheten, sier Diskerud til Nettavisen.

Samtidig er det liten tvil om at Norges landslag er mer utfordring enn status, så dersom det er dette Bradley ønsker ...

Derbytap

Etter en tung periode har Diskeruds New York FC endelig funnet formen med tre seirer på rad i Major League Soccer. Men forrige uke gikk NYCFC på et tap i US Open Cup, mot New York Cosmos og Diskeruds gamle lagkamerat fra Stabæk, Mads Stokkelien.

Seieren fikk Stokkelien til å utrope laget sitt til «konger av New York.»

- Jeg tror tannlegen og jeg fremdeles kan være venner, hvis hans nylige egendefinerte gudestatus åpner for det da, sier Diskerud om kompisen som har utsatt tannlegestudier i Norge for å spille fotball i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere