RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg håper dette varer

Foto: Christof Koepsel / Bongarts/ Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Bare Bayern München matcher Hedenstad og co.

I sommer forlot Vegar Eggen Hedenstad nedrykksdømte Stabæk og skrev under for tyske Freiburg.

Han fikk en tøff start på sin Bundesliga-karriere da han pådro seg en kneskade i sin første treningskamp, men nå har lykken snudd.

Elverumsgutten har startet de fem siste kampene på backplass og ser virkelig ut til å ha fått fart på proffoppholdet.

- Håper det varer
På disse fem kampene har Freiburg bare sluppet inn ett mål, og lagets backlinje er nå blant Bundesligas aller beste.

Bare Bayern München kan skilte med samme antall baklengsmål på de siste fem kampene (én cupkamp og fire ligakamper).

- Klart at det er moro, for det er en ganske solid statistikk. Men det hjelper lite om vi slipper inn tre til helgen, så er vel bare å fortsette i samme spor, sier Hedenstad til Nettavisen.

Han er imidlertid enig i at det flyter bra om dagen.

- Jeg synes det går greit. Det er vrient å si om man er fast eller ikke, men for øyeblikket spiller jeg. Da er det bare å håpe at det varer lengst mulig.

Etter to kamper på rad uten baklengsmål, er selvsagt trener Christian Streich også godt fornøyd med det norske stortalentets prestasjoner.

- Jeg skal selvfølgelig gjøre alt jeg kan for å beholde plassen på laget. Treneren virker å være fornøyd med utviklingen min, sier Hedenstad.

Vil bidra for Drillo
21-åringen får stadig besøk av kompiser og familie fra hjemme i Elverum og kan fortelle at han også trives godt med folkene i og rundt sin nye klubb.

- Jeg trives godt i en spennende hverdag. Jeg blir jo bare mer og mer kjent med spillere, trenere, klubben og byen. Det er kjempeflotte folk.

Nylig ble han tatt ut i Egil Olsens tropp til privatlandskampen mot Ukraina, og Hedenstad innrømmer at landslaget er et naturlig mål.

- Landslaget ønsker man alltid å være en del av. Jeg håper å kunne bidra mest mulig der framover.

- Så det allerede i Stabæk
Tidligere landslagsspiller Vidar Davidsen har lenge snakket varmt om Hedenstad. Han mener den tidligere Stabæk-profilen har gjort en meget godt klubbvalg.

- Han har tatt vare på muligheten når han har fått den og ser nå ut til å være i nærheten av en fast plass på laget. Han har hatt en veldig positiv utvikling, sier Davidsen til Nettavisen.

Davidsen er imidlertid ikke overrasket over utviklingen til Hedenstad.

- Da han spilte europacup med Stabæk, så jeg at han holdt nivået, selv om han spilte på et lag som ikke gjorde det.

Kan få enda større oppgaver
Den tidligere Vålerenga- og Lyn-treneren mener Hedenstad er overmoden for det norske landslaget og at det kan komme større klubber på banen hvis utviklingen fortsetter.

- Det er vanskelig å si noe om potensialet, men det ser ut som et veldig godt klubbvalg - en klubb som ikke er blant de aller største og hvor han får bra med spilletid.

- Han virker som en veldig jordnær fyr, som gjør jobben der han er og er flink til å holde fokus. Fortsetter han i samme spor, kan det komme tilbud fra større klubber med tiden, sier Davidsen.

Kommende helg spiller Freiburg bortekamp mot Hoffenheim, som kjemper i bunnen av Bundesliga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere