RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri hørt noe så pinlig

Foto: Patrick Stollarz / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sjekk hva som irriterer Jürgen Klopp.

Forrige sesong gikk tyske Borussia Dortmund helt til finalen i Champions League, før det ble tap for Bayern München.

Jürgen Klopps menn imponerte stort på sin vei til finalen og folk som Mario Götze, Marco Reus, Ilkay Gündogan, Mats Hummels og Robert Lewandowski ble skrytt opp i skyene.

I sommer forsvant imidlertid bærebjelken Götze til Bayern, mens folk som Pierre-Emerick Aubameyang og Herikh Mkhitaryan ble hentet inn til den signalgule klubben.

De to offensive nykommerne har funnet seg bra til rette i sin nye klubb, men Dortmund har likevel ikke fått det helt til i høst. I helgen ble det 3-0-tap hjemme mot Bayern München.

Tre strake tap
Dette betyr at Klopps mannskap står uten seier i de tre siste kampene. Dortmund har tapt mot både Wolfsburg i ligaen og Arsenal i Champions League de siste ukene, også.

Tapet mot klubben fra England i europacupen har ført til økt press. Med kun to runder igjen å spille, ligger den tyske storklubben bare som nummer tre i gruppe F. Kun de to ebste går videre til neste runde.

Tirsdag venter et uhyre viktig oppgjør hjemme mot Rafael Benitez' Napoli. Skulle tyskerne tape denne kampen, samtidig som Arsenal tar poeng i sin kamp, er håpet om avansement ute.

Slik situasjonen er nå står Dortmund med seks poeng i gruppen, mens både Arsenal og Napoli har ni poeng. Franske Marseille, som Arsenal møter, har null poeng i den tøffe gruppen.

Også i Bundesligaen begynner det å bli en luke opp til lederlaget Bayern. Etter tapet i helgen ligger Dortmund syv poeng bak toppen og tre poeng bak Bayer Leverkusen på andreplass.

Det at Dortmund har hatt en tøff periode den siste tiden har også blitt lagt merke til i klubbens styrerom, men det er nok ikke alle der som er like skikket til å uttale seg om fotball.

- Pinlig
Ifølge den tyske avisen Bild skal likevel en ung Dortmund-aksjonær ha fremmet en lys idé nylig.

- Jeg har lagt merke til at spillerene ofte skyter over mål. Jeg foreslår at Klopp skal gi spillerne beskjed om å kun skyte langs bakken, skriver Bild at aksjonæren skal ha uttalt.

Jürgen Klopp lot seg imidlertid ikke imponere nevneverdig av utspillet, da han ble konfrontert med dette av avisen.

- Vi er klar over størrelsen på målet, sier Borussia Dortmund-treneren.

- Hvordan ballen havner i mål, bryr jeg meg ikke om, og det skjønner sikkert også den unge mannen som kom med forespørselen. Jeg har aldri hørt noe så pinlig, sier Klopp.

Faktum er likevel at Dortmund kun har scoret ett mål på de tre siste kampene, samtidig som klubben sliter med flere skader. Klopp er klar over problemet, men vil ikke overdrive.

- Vi kan ikke påvirke hva folk mener om oss, men vi har tapt tre kamper på rad nå. Vi holder fokus videre og nekter å bli slått ut av Champions League så tidlig, sier han.

- Napoli tapte for Parma i helgen, men der er det ingen som snakker om krise. Eller er det to kriseklubber som møtes nå? Jeg håper i hvert fall at det ikke merkes på banen.

- Opp til oss
Klopp er likevel klar på at det blir vanskelig å komme seg videre fra gruppespillet i Champions League.

- Noen har sagt at dette er den sterkeste gruppen i turneringen. Noen sier det er den mest spennende gruppen. Det blir opp til oss å beholde spenningen, sier Klopp.

- Ingen kan føle seg trygge. Vi trenger å vinne to kamper, hvis vi ikke gjør det, blir det vanskelig for oss, sier treneren.

Alle kampene i tirsdagens runde i Champions League kan du følge i Nettavisens livesenter.

P.S. Både Neven Subotic og Mats Hummels er ute til kampen tirsdag. Sven bender eller Sebastiamn Kehl blir trolig flyttet ned i forsvar. En gledelig nyhete r det at backen Lukasz Piszczek trolig er tilbake for de signalgule.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere