RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har aldri sett maken

Sist oppdatert:
Atletico Madrid gikk rett i strupen på Barcelona og sendte katalanerne ut.

ATLETICO MADRID - BARCELONA 1-0:

Atletico Madrid fikk med seg et viktig bortemål og 1-1 fra det første møtet med Barcelona, og katalanerne måtte derfor angripe i Madrid.

I stedet var det Atletico Madrid som kom ut i hundre og kjørte over Barcelona i åpningsminuttene. Etter 20 minutters spill ledet hjemmelaget 1-0 og hadde i tillegg hatt tre skudd i treverket.

- Har sett noen tusen fotballkamper. Har aldri sett maken til Atleticos første ti minutter, skrev Tjærnås på Twitter underveis i kampen.

Hjemmelaget holdt stand kampen ut og er dermed klar for semifinale i Champions League, på bekostning av selveste Barcelona.

KOK: Koke slipper jubelen løs etter å ha gitt Ateltico en tidlig ledelse mot Barcelona.

Xavi: - Fortjente mer
Det er selvfølgelig seirsvante Xavi skuffet over.

- Jeg vet ikke om vi fortjente å vinne. Vi må se på det når vi ser kampen igjen, sier midtbanespilleren ifølge Football-Espana.net.

- Vi hadde fire eller fem klare sjanser, mens de tok vare på sin eneste de første 15 minuttene, fortsetter han og glemmer tydeligvis at Atletico hadde tre stolpetreff.

- Vi fortjente minst ekstraomganger, mener Xavi.

Fornøyd Koke
Mer fornøyd er selvsagt Atletico Madrids matchvinner, Koke.

- Det er ikke noe tak for dette laget. Vi kommer til å fortsette filosofien vår om å ta én kamp om gangen, og lørdag kommer det en ny en, sier Koke.

Unggutten ville ikke ta for mye ære, selv om han ble matchvinner og ser nå fram mot semifinalen.

- Jeg hjalp laget til semifinalen, men innsatsen vi har lagt ned sammen har vært spektakulær. Vi vant fortjent. Det blir vanskelig uansett hvem vi møter i semifinalen. Vi har slått ut de beste og skal møte noen andre.

Rett i angrep
Atletico Madrid gikk rett i strupen på Barcelona fra første spark på ballen, og det skulle ikke ta lang tid før uttellingen kom.

Etter fem minutter ble Adrian Lopez spilt fram i god posisjon og banket ballen i stolpen. Vertene fikk tak i ballen igjen og et innlegg ble etter hvert slått inn til Lopez, som headet tilbake til Koke. 

Den ettertraktede 21-åringen gjorde ingen feil og bredsidet ballen i mål til tidlig ledelse for hjemmelaget.

Hjemmefansen på Vicente Calderon gikk av skaftene og spillerne på banen responderte. Fem minutter etter ledermålet, var David Villa frampå og sendte ballen i treverket.

Den tidligere Barcelona-spissen var på farten igjen like etterpå. Fra skrått hold fikk han til en avslutning på halv volley, men nok en gang traff han bare tverrliggeren.

Kampen vippet
I andre omgang var det Barcelona som gikk ut og produserte store sjanser i åpningsminuttene. Xavi tredde Neymar nydelig gjennom, men brasilianeren kom ikke til avslutning etter å ha rundet keeper. Ballen havnet i stedet hos både Messi og Xavi, uten at noen av dem fikk ballen i mål.

Barcelona tok mer kontroll over kampen og hadde i sedvanlig stil mye ball, men slet med å bryte ned et kompakt Atletico.

Gjestene måtte ta større og større sjanser og kontringsmulighetene begynte å by seg. 20 minutter før slutt kom Gabi helt alene med Pinto, men Barcelona-keeperen vartet opp med en flott beinparade.

I motsatt ende var Neymar nær ved å utligne, men stupheadingen strøk stolpen på feil side for Barcelona.

Katalanerne kom aldri nærmere utligning og dermed kan Atletico Madrid gjøre seg klar for semifinale i Champions League.

Chelsea, Real Madrid og Bayern München er de øvrige lagene som har tatt seg videre.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere