*Nettavisen* Sport.

- Jeg har en fordel

Foto: Elise Amendola (AP)

Og derfor tror Anders Lindegaard han kan ta keeperplassen fra David de Gea.

16.07.11 18:15

Med David de Gea på plass i Manchester United, etter å ha blitt kjøpt fra Atlético Madrid for omtrent 18 millioner pund, skulle man tro at Anders Lindegaard må fortsette å være benkevarmer på Old Trafford.

Den tidligere Aalesund-keeperen ser imidlertid ikke saken på samme måte.

Dansken mener at det halve året han har hatt i Manchester United, med Edwin van der Sar som førstekeeper - og læremester - har gitt ham en fordel.

Nå vil han gjøre alt han kan for å få tillit som førstekeeper i klubben.

Sjekk oversikten: Premier League-lagenes treningskamper
I tillegg til: Alle overgangene i Premier League

Rød tråd
- Jeg var heldig som fikk lære laget å kjenne sist sesong, sier keeperen til Sky Sports.

- The første halve året var en læringsprosess. Jeg kom fra en veldig liten klubb til den største klubben i verden. Nå må jeg vise at jeg har fått utbytte av den læringen, påpeker Lindegaard.

27-åringen mener han kan gjøre en vel så god jobb som den yngre, men mer kjente de Gea (20 år gammel), som erstatter for van der Sar.

- Hva keepere angår, kan du se den røde tråden i hva klubben gjør. De er ute etter en samme type keeper som Edwin van der Sar. God med bena, høy og smidig, forklarer dansken, og legger til:

- Slik er de Gea. Og slik er jeg selv.

Unge og sultne
Manchester United-stallen er nå i USA, der de slo New England Revolution 4-1 i de røde djevlenes første treningskamp på touren natt til torsdag.

Videre skal United møte Seattle, Chicago, et sammensatt lag av Major League Soccer-spillere og New York Cosmos, i tillegg til at selveste Barcelona venter på den andre siden av dammen.

Da kommer garantert begge de to keeperne til å få prøve seg, i tillegg til nyinnkjøp som Phil Jones (fra Blackburn) og Ashley Young (fra Aston Villa).

Midtstopperkjempen Rio Ferdinand er fornøyd med Alex Fergusons innkjøp denne sommeren.

- Manageren har hentet inn unge, sultne spillere som ikke har vunnet noe. Slik var det med meg selv også, jeg vet hva det vil si. Jeg håper de spillerne har den samme holdningen, sier Ferdinand.

At David de Gea både er ung og sulten, skremmer likevel ikke Anders Lindegaard.

- Manageren har sagt at han ikke bryr seg om hva jeg heter, hvilken religion jeg har eller hvordan jeg ser ut. Han har påpekt at om jeg er god nok, får jeg sjansen. Det er slik det er i Manchester United.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag