RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har hatt det grusomt

Foto: Dag Langerød (Mediehuset Nettavisen)
Aalesunds nye spiss etter sin første trening med klubben.

LA MANGA (Nettavisen): Han smiler ikke så altfor ofte, Kjetil Rekdal, men søndag formiddag smilte han om kapp med sola på treningsfeltet på La Manga.

Det var ikke spesielt rart.

- En av Tippeligaen beste
Da så han nemlig Jason Morrison og Solomon Okoronkwo i aksjon for Aalesund, for første gang etter at de skrev under på Aalesund-kontraktene.

Morrison er hentet fra Strømsgodset, og går rett inn i Johan Arnengs rolle på midtbanen.

- Jason er en av Norges beste midtbanespillere, fastslår Rekdal.

Okoronkwo er hentet fra russiske Saturn. Håpet er at han skal dekke over litt av det klubben mistet da Tor Hogne Aarøy forsvant til Japan.

- Kunne blitt gal
Den nigerianske 23-åringen takker Aalesund.

- Jeg har hatt det grusomt i Russland, sier han til Nettavisen.

- Jeg dro dit etter at jeg tok sølv med Nigeria i Beijing-OL og i starten var alt ok. Da hadde vi en tysk trener. Så forsvant han. Det kom inn en russisk trener, og han forandret alt, fortsetter han.

Da forsvant han selv ut i kulda.

- Jeg er ikke en spiller som slåss med trenere og ledere. De får gjøre sitt. Jeg ventet kun på rett tidspunkt til å flytte på meg. Det kom nå, sier han.

- Jeg ble hundset med i Russland. Det var ikke sånn at jeg var dårlig. Jeg gjorde veldig mye bra. Men jeg fikk ikke spille. Hadde jeg ikke vært sterk i hodet, kunne jeg blitt gal av oppholdet i Russland, sier Okoronkwo til Nettavisen

Tromsø har tidligere vært svært interessert i, men det endte i stedet med overgang til Aalesund. Rekdal sjekket ut spissen med flere av kontaktene sine i Hertha Berlin, spissens tidligere klubb, før han sa ja.

Gode avslutninger
Nå ser Rekdal for seg at de vil måtte bruke litt tid på å bygge 23-åringen opp igjen, men klubben så ham i aksjon i et par dager under treningsleiren på Gran Canaria tidligere i januar. Da dunket han inn en haug mål på avslutningstreningene både med høyre og venste bein.

Selv tør ikke nigerianeren love noe.

- Får jeg sjansen, da scorer jeg. Står en lagkamerat i bedre posisjon, da sentrer jeg. Jeg er en lagspiller, og vinner laget, da er også jeg fornøyd. Nå, etter alt jeg opplevde i Russland, er jeg imidlertid bare fornøyd med å være her, sier han.

PS. Rekdal står fortsatt på at han må ha inn enda en spiss før sesongstart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere