*Nettavisen* Sport.

- Jeg har ikke lovet fjerdeplass

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Ny nedtur for Åge Hareide og Viking.

29.05.12 22:16

FREDRIKSTAD - VIKING 3-0:

Fredrikstad har fått en fæl åpning på årets sesong i Tippeligaen og før tirsdagens møte med Viking hadde plankebylaget kun kapret seks poeng.

Fasiten etter de første 11 kampene var én seier, tre uavgjort, og en 15.-plass på tabellen - det er nedrykksplass.

Men hjemme på Fredrikstad stadion skulle de hvite og røde sørge for å gi sine trofaste supportere en real opptur tirsdag. Det gikk hardt utover Viking.

- Var deilig
I første omgang sørget Ole Jørgen Halvorsen og Simen Rafn for scoringer. Etter hvilen satte Mouhamed Gueye spikeren i kista til gjestene fra oljebyen.

- Dette var deilig. Det var ikke mye finspill fra vår side, men tre poeng var viktigst. Vi får ta finspillet utover høsten, sier FFKs Jørgen Horn til TV 2.

- Dette var veldig, veldig viktig. Nå har vi kontakt med Lillestrøm og et par andre lag. Nå er det bare å trøkke til igjen etter ferien, sier stopperen.

Viking-trener Åge Hareide er dermed en presset mann. Hans lag har prestert langt dårligere enn hva mange hadde ventet før sesongen.

- I dag var vi fryktelig dårlige. FFK ville mer og vi gjorde store feil. Vi er ikke oppmerksomme og ikke konsentrert nok, sier Hareide til TV 2.

Før sesongen uttalte Hareide at han trodde Viking måtte klare minst en fjerdeplass for at han skulle kunne føle seg trygg i jobben.

- Jeg har aldri lovet at vi skulle bli nummer fire, men sagt at en fjerdeplass ville vært en naturlig framgang. Jeg kan ikke jobbe i Viking uten framgang, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Tenkte på ferien?
13 minutter var spilt da tidligere Sogndal-spiller Ole Jørgen Halvorsen presenterte seg. Hans-Erik Ramberg slo inn, og Halvorsen var på rett sted til rett tid.

Dette var sarpingens første scoring for Fredrikstad siden overgangen i vinter.

Viking på sin side var svake i første omgang, og Åge Hareides menn så ut som de lengtet til ferien. Hjemmelaget var en anelse mer friske og doblet ledelsen i det 38. minutt.

Hans-Erik Ramberg var igjen sentral da han spilte igjennom til unggutten Simen Rafn. Han gjorde ingen feil og kunne juble for scoring. Også Rafn sitt første i FFK-drakten.

Kontakt med LSK
Etter pause kom gjestene noe bedre med, og folk som Valon Berisha og Christian Landu Landu viste seg glimtvis fram uten at det skulle bli det helt store.

Fredrikstad-forsvaret hadde brukbar kontroll på Vikings offensive krefter, samtidig som Jon Knudsen var god å ha bakerst.

Etter en forholdsvis jevnspilt andre omgang skulle avgjørelsen falle i det 73. minutt. Simen Rafn fram inn mot Mouhamed Gueye, og unggutten kranglet inn 3-0 til vertene.

I likhet med Halvorsen og Rafn, kunne også Gueye juble for sitt første mål for plankebyklubben.

Resultatet betyr at FFK nå er oppe i ryggen på Lillestrøm etter 12 kamper. Kanarifuglene ligger som nummer 14 med 11 poeng. Fredrikstad er nå opp på ni poeng.

Viking blir stående med sine 14 poeng, og kan fort også rote seg ned i bunnstriden om ting ikke bedrer seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.