RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

- Jeg har ikke ord. Det er ubeskrivelig

Sist oppdatert:
Bård Finne (17) og Kristoffer Larsen (20) har erobret Bergen.

BRANN - HØNEFOSS 3-2:

Med seier hjemme mot Hønefoss mandag kunne Brann gjøre et byks på tabellen. Bergensklubben kunne gå fra åttendeplass til femteplass.

For det er ikke bare i toppen av Tippeligaen det er jevnt. Også nedover på tabellen kan tre poeng bety et kraftig byks. Det åpnet også oppskriftsmessig for bergenserne som tok ledelsen ved Fredrik Nordkvelle rett før pause. Andre omgang ble imidlertid ikke like oppskriftsmessig.

Hønefoss utlignet nemlig i det 60. minutt, og tok ledelsen et kvarter senere. Det så ut til å gå mot et surt Brann-tap, men helt på slutten viste to unggutter seg fram.

- Det var deilig
Først sørget Bård Finne for å sette inn 2-2, og minutter senere var Kristoffer Larsen på plass og satte inn 3-2. Kampen var snudd og tre poeng tilfalt Brann.

Flere av Branns unggutter har den siste tiden fått vise seg fram. Finne scoret nylig to mål mot Rosenborg, mens Larsen har blitt beskrevet som den «nye Kniksen».

- Vi var unøyaktige i pasningspillet i 2. omgang. Men vi jobbet hardt mot slutten og klarte å få 2-2-scoringen. Så på overtid fikk vi 3-2. Det var deilig, sier matchvinneren til TV 2.

- Jeg har ikke ord, dette er helt ubeskrivelig, legger han til.

Finne var også en meget glad mann etter kampslutt.

- Helt fantastisk å få tre poeng her i dag. De siste ti minuttene var helt utrolige. Det var kjempegøy å komme inn å score igjen, som mot Rosenborg. Og at vi fikk tre poeng, sier han til TV 2.

På spørsmål om han burde startet kampen, svarte imidlertid 17-åringen svært diplomatisk.

- Det er ikke opp til meg å bestemme. Men når jeg først får sjansen er det fint å kunne ta vare på den, sier Finne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Glissent på tribunen
Underholdningsverdien var ikke all verden de første 45 minuttene i Bergen, og byens glade borgere så ut til å ha bedre ting å gjøre enn å gå på Stadion.

På tribunene var det nemlig uvanlig glissent til en Brann-kamp å være.

Det var likevel de røde vertene som hadde et godt grep om kampen i første omgang, og når Brann satte fart fikk gjestene fra Ringerike fort problemer.

Det skulle likevel drøye før den første scoringen kom. Det var sjansefattig i 42 minutter i Bergen, men da tok duoen Fredrik Nordkvelle og Tomasz Sokolowski ansvar.

Den tidligere Viking-spilleren fant den tidligere Strømsgodset-spilleren med et godt innlegg, og Nordkvelle kunne sende Brann opp i ledelsen. 1-0 sto seg til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tabbe av Korcsmar
I andre omgang var Hønefoss mer med på notene og i det 57. minutt var Kevin Beugre nær scoring med en avslutning like utenfor mål.

Gjestene ga seg ikke og minutter senere kom utligningen. Zsolt Korcsmar tabbet seg ut i forsvar. Stopperen prøvde å heade tilbake til keeper, men misset.

Kula havnet i stedet i beina på Mikkel Vendelbo. Dansken var raskere enn Markus Jonsson i en løpsduell og satte ballen forbi Piotr Leciejewski i Brann-buret.

Den samme Korcsmar var heller ikke patent et snaut kvarter senere. Stopperen glapp på markeringen, og plutselig sto Begure alene foran mål. Hønefoss ledet 2-1.

Dette så lenge ut til å stå seg kampen ut, men helt på tampen våknet altså vertene igjen. Først utlignet Bård Finne, før Kristoffer Larsen ble den store helten på overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere