*Nettavisen* Sport.

- Jeg har ikke snakket med Solskjær om det

ANVENDELIG: Mats Møller Dæhli kan fylle flere posisjoner på banen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Dette kan bli et «Dæhli-dilemma».

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lørdag spilte Norge uavgjort 1-1 mot Russland på Ullevaal stadion. Igjen var Mats Møller Dæhli sentral for Norge.

Cardiff-spilleren har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen og spilte igjen fra start under Per-Mathias Høgmo. Dæhli ble imidlertid tatt av i pausen, fordi han har slitt med sykdom den siste tiden og har vært litt rusten.

Mot russerne viste han igjen prov på at Norge har en spiller som kan gjøre det lille ekstra. Det store spørsmålet er likevel hvor Dæhli passer best inn.

I de to siste kampene har han spilt ute til venstre og funnet tonen med spillere som Ruben Yttergård Jenssen og venstreback Tom Høgli. Det er likevel ikke tvil om at Dæhli har kvaliteter som det også er behov for mer sentralt.

- Ikke snakket
Overfor Nettavisen forteller Dæhli at han ikke har noen rollepreferanse

- Jeg spiller der Per-Mathias (Høgmo) mener jeg er best, sier han.

- Mener Høgmo jeg er best på kanten, så spiller jeg der. Mener han jeg er best bak spissene, så spiller jeg der, fortsetter 19-åringen til Nettavisen.

Høgmo sa på en pressekonferanse etter møtet med Russland at han ikke har helt klart for seg hvordan han kommer til å bruke Dæhli i framtidige kamper.

- Så langt har Mats vært best på venstre. Der får han rom foran seg og kan bruke sin kompetanse. Han er fortsatt i utvikling og det blir spennende å se hvordan det ender med ham. Det blir spennende å se hvor på banen han spiller når ligaen kommer i gang der borte i England, sier landslagssjefen.

Selv sier Dæhli at han ikke har fått noen klare signaler på posisjon.

- Nei, jeg har ikke snakket med Ole Gunnar (Solskjær) om det ennå. Men jeg regner med at det blir litt det samme som fram til nå, sier han til Nettavisen.

- Veldig sliten
Før høstsesongen kommer i gang, skal unggutten, som har hatt et svært begivenhetsrikt år, ta seg en velfortjent ferie og gjøre så lite som mulig.

- Jeg er veldig sliten nå, jeg har vært syk og hadde kun én omgang igjen i meg. Nå skal jeg ta ferie. Jeg skal ikke gjøre noe som helst, bare slappe av, ikke tenke på fotball og holde meg unna fotballbanen, sier Møller Dæhli.

- Etter hvert skal jeg trene igjen og bli enda bedre, legger han til.

Møtet med russerne synes han var en oppløftende affære.

- Ja, sett bort ifra de ti-femten første minuttene i hver omgang, så var det bra. Vi skapte ikke så mye i første, men fikk store sjanser i andre omgang.

Livet på venstresiden synes han også er fint.

- Det har vært veldig bra de tre siste kampene. Jeg trives godt med Tom Høgli bak meg. Han prøver å komme rundt og det var nesten så det gikk et par ganger i dag. Det er slike spillere jeg trives best med å ha rundt meg.

Møller Dæhli har gitt klare signaler om at han ønsker å bli værende i Cardiff, selv om klubben rykket ned til The Championship denne sesongen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.