RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har ingenting å bevise

Sist oppdatert:
- Dere kan bare fortsette å klage på at jeg ikke scorer, sier John Carew fornøyd til kritikerne.

(Trykk play i videovindet over for å se alle de norske målene)

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): NORGE-UNGARN 4-0 (kampfakta og spillerbørs)

Han startet med et treff - som ble feilaktig annullert for offside. Så ble det bom, bom, bom. Før alt snudde.

John Carew senket Ungarn nærmest på egen hånd.

Se nederst i saken for billedkarusell fra kampen.

Først gjorde han egentlig alt alene da Daniel Braaten punkerte kampen til 2-0. Så satte han selv inn de to siste målene. Det siste et av de nydeligste målene på Ullevaal de siste årene.

Dermed står Carew med fire mål på de seks siste landskampene. Han står med totalt 17 mål på 63 landskamper. Han scoret tre mål for 11 kamper for Aston Villa i år, og før det scoret han ti mål på 35 kamper for Lyon.

Det betyr at han de siste årene i snitt har scoret ett mål for hver fjerde kamp.

Det har gitt skeptiskerne vann på mølla. Han er altfor dårlig til å avslutte, er det blitt uttalt.

- Fortsett å klage folk - for at jeg ikke scorer, sier Carew glisende nå.

- Har du følt at du har noe å bevise?

- Absolutt ikke.

- Det løsnet i 2. omgangen?

- Alt i alt var det god uttelling i dag. To mål pluss ett som var feil annullert. Jeg må si meg fornøyd med avslutningene.

Les også:Hareide: - Ikke klag på Carew

Nær drømmestart
Carew kunne gitt Norge en drømmestart allerede etter tre minutter. Han satte ballen mellom beina til keeper og i mål, men dommeren annullerte. Først så det tvilsomt ut. En nøyere studie av TV-bildene viste så at målet burde stått. Så fikk Carew tre store sjanser uten å lykkes. Før alt løsnet etter pause.

Først kriget han på mirakuløst vis til seg ballen, slik at Daniel Braaten kunne punktere kampen i åpent mål. Deretter avsluttet han selv. Først under keeper etter å ha blitt frispilt av Martin Andresen. Så tverrvendte han på femmetersstreken, og satte punktum etter et nydelig norsk angrep.

- Selv om jeg bommet på de første sjansene, så følte jeg meg egentlig veldig trygg på at jeg skulle score i dag. Jeg var nær veldig tidlig, og følte meg ganske sikker, sier han.

Superfornøyd
Men selv om han var fornøyd med egen prestasjon - etterpå skrøt Carew av alle andre også.

Om lagkameratene:

- Seks forskjellige spillere har scoret mål i disse to kampene. Store lag har har mange som kan score mål. Da blir mulighetene våre også mye større til å lykkes.

Om publikum:

- Det var fantastisk å se bølgen. Det ga oss en god følelse

Om kallenavn:

- Kaller de meg maskinen og Hulken? Hvem jeg liker best? Hvem sier egentlig maskinen? Jeg liker begge to, jeg, gliser han.

- Godt han lykkes
Lagkameratene var også fulle av lovord.

- Jeg er glad han var på vårt lag i dag. Det er helt utrolig når han har en ryggsekk på ryggen og bare vender opp i feltet. Han gjorde det fremragende. Han er Hulken. Hulken er en treffende beskrivelse, sier Brede Hangeland, Norges beste spiller så langt i EM-kvalifiseringen.

- John Carew er en maskin som jobber for laget. Det var godt at han lykkes i dag. Han fortjente det, sier Daniel Braaten.

Har kritikken mot John Carews eventuelle manglende avslutteregenskaper vært for hard? Si din mening i kommentarfeltet under billedkarusellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere