RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har lært norsk fotball av Hareide

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Stabæks nye hovedtrener har lært sitt fag av en norsk ringrev.

FORNEBU (Nettavisen): - Hej! Kul at vara her.

Slik introduserte Stabæks nye trener, Jörgen Lennartsson, seg på mandagens pressekonferanse på Telenor Arena. Deretter forklarte svensken hvorfor han nå har valgt å slutte i jobben som U21-landslagstrener i Sverige for å ta over et norsk klubblag.

- Vi har hatt dialog noen måneder, og det har etter hvert vokst fram en avgjørelse fra min side. Det føles riktig, sier 45-åringen.

- Det morsomste jeg vet med å være trener, er å være ute på banen med spillerne. Men som landslagssjef blir det ofte slik at det er en hel måned mellom hver kamp. Da kjenner jeg at det på tide å begynne med klubbfotball igjen, fortsetter Lennartsson.

Urutinert hovedtrener
Men til tross for at den nye Stabæk-treneren har mange års fartstid i fotballen, er han likevel et litt ubeskrevet blad. Lennartsson har nemlig bare to år bak seg som hovedtrener i et klubblag tidligere. Det var da han i perioden 2002-2004 ledet svenske Hæcken fra Superettan og opp i Allsvenskan. Siden den gang har han ledet U21-laget sammen med Tommy Söderberg.

45-åringen har likevel lært sitt fag fra en rekke profilerte trenere, og har blant annet jobbet sammen med folk som Åge Hareide, Hans Backe, Reine Almqvist og Nanne Bergstrand.

For Stabæk var derfor valget enkelt.

- Jörgen har vært Stabæks soleklare førstevalg som ny hovedtrener. Det er vel ingen bombe at vi henter inn en ny svensk trener. Vi har hatt suksess med det tidligere og vil fortsette den trenden, og videreføre måten vi spiller fotball på, sier Stabæks sportslige administrative leder Tom Schelvan.

Svensken kan også fortelle at Stabæk er en klubb som passer han bra, og at han håper å videreføre den fotballfilosofien og spillestilen som Jan Jönsson har innført i klubben.

- Stabæk er som en familie og er en klubb med et godt rykte i Sverige. Klubben og jeg har samme fotballfilosofi og oppfatning om hvordan fotball skal spilles, sier den nye Stabæk-sjefen.

Elev av Hareide
Ledelsen i bærumsklubben forteller videre at svensken tidligere har blitt brukt som en slags rådgiver i forbindelse med spillerkjøp fra Sverige, siden han har bred erfaring med svensk fotball.

Overfor Nettavisen må 45-åringen innrømme at han enn så lenge ikke har like stålkontroll på norsk fotball.

- Hvor godt kjenner du norsk fotball?

- Jeg jobbet med Åge Hareide i Helsingborg og lærte mye der. Jeg har også pratet med Erik Hamrén og Jan Jönsson om dette. Så jeg kjenner fotballen i Norge relativt godt. Som en som har observert på avstand har jeg godkjent peiling på Tippeligaen, sier Hareides U20-trener fra 1998/1999-sesongen.

- Jeg tror nivået er ganske likt som i Sverige, legger han til.

Stabæk ble seriemester i 2008, men siden den gang har det gått litt trått for bæringene. Jan Jönssons menn har likevel lenge hengt med på øvre halvdel, selv om det denne sesongen ser litt mørkere ut. Lennartsson ønsker imidlertid ikke å snakke om ambisjonsnivået - i hvert fall ikke før han starter i jobben.

- Det er litt tidlig for meg å begynne snakke om ambisjoner. Men klubben har en samlet ambisjon om at vi skal være med der oppe å kjempe om en topplassering. Men som sagt blir det for tidlig for meg å gå ut med noe mål, sier han til Nettavisen.

- Vi prater om Stabæk i dag, men i morgen er det tilbake til U21-laget og kvalifisering for meg. Jeg ønsker ikke å uttale meg noe mer rundt Stabæk, før jeg tiltrer i jobben, sier 45-åringen.

Jörgen Lennartsson tiltrer først som Stabæk-sjef 1.1.2011.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere