- Jeg har overhodet ikke endret mening

VIL UNNGÅ 16.PLASSEN: Vegard Hansen nekter å oppjustere Mjøndalens ambisjoner, til tross for en overraskende god start på sesongen.

VIL UNNGÅ 16.PLASSEN: Vegard Hansen nekter å oppjustere Mjøndalens ambisjoner, til tross for en overraskende god start på sesongen. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Mjøndalen-trener Vegard Hansen nekter å oppjustere lagets ambisjoner, selv om de er «langt foran skjema».

MJØNDALEN (Nettavisen): - Det eneste jeg er redd for, er at vi får så lite poeng at vi har rykket ned til sankthans (24. juni).

Det sa Mjøndalen-sjefen til Nettavisen før sesongen. Han la til at «laget som skal komme bak Mjøndalen på tabellen, må ha en katastrofal sesong».

Men bruntrøyene har foreløpig hengt bra med i svingene. Årets første tap kom i runde fem, da LSK vant 4-1 på Isachsen Stadion. Mjøndalen ligger på en overraskende åttendeplass etter torsdagens runde.

Men til tross for at de har slått bra fra seg, nekter Vegard Hansen å endre mening om lagets mål for sesongen.

- Overhodet ikke
På spørsmål fra Nettavisen om MIF har oppjustert ambisjonene, rister Hansen på hodet og smiler lurt.

Klikk på bildet for å forstørre.

FØRSTE TAP: Vegard Hansen måtte konstatere første 0-poenger mot LSK. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

- Overhodet ikke. Vi gjør alt vi kan for å unngå 16. plassen.

Han begrunner det slik:

- Fordi vi har spilt så få kamper, vi har akkurat begynt. Vi kommer til å kjempe en knalltøff kamp i bunnen av tabellen, det vet vi, det er realiteten. I fjor måtte vi vinne to av tre kamper for å henge med i toppen, i år må vi kanskje vinne en av tre-fire kamper og plukke poeng innimellom. Men vi er godt fornøyde med starten, og jeg er kjempefornøyd med gutta mine, sier Hansen.

Selv om det ble 1-4 i sekken mot LSK, var det ikke en 1-4-kamp. Lillestrøm hadde to matchvinnere i keeper Arnold Origi og spiss Fred Friday, men ellers var det jevnt i både sjanser og spill.

- Vi har absolutt tatt steg, sier Hansen.

- Vi er mye bedre nå enn vi var på høsten i fjor, vi har trent godt i vinter og stått bra i kampene så langt. Men som vi så mot LSK, her er lagene nådeløse hvis vi slipper opp og gir dem noen meter, da skyter de ballen i krysset. Det er vi ikke vant til fra førstedivisjon, innrømmer han.

- Kommer mange flere tap
MIF-treneren vil ikke gå med på at 1-4-tapet mot LSK var Mjøndalens første møte med virkeligheten.

- Nei, det vil jeg ikke si, vi må tåle å tape fotballkamper. Vi skal spille 30 kamper i år, og kommer til å tape mange flere. Ett tap på de første fem kampene må vi være veldig fornøyde med, sier Hansen.

- Vi er fortsatt langt foran skjema, legger han til og smiler.

- Hvordan skal du jobbe for å opprettholde moralen fremover?

- Moralen hos oss er det ikke noe i veien med, gutta jobber og står på. Man må tåle å tape, og nå skal de få en fridag av meg. På lørdag blir det roligøkt, og så prøver vi oss mot Stabæk på søndag, sier Hansen.

- Ikke sårbare for skader
Mjøndalen måtte blant annet klare seg uten den suspenderte midtstopperen Morten Sundli og skadde Vamouti Diomande mot LSK.

Hansen mener likevel ikke at Mjøndalen begynner å merke at de har en tynn stall.

- Nei, det synes jeg ikke. Vi har 23 mann i troppen og må regne med skader. Det er et slag for oss å miste «Dio», det har jeg vært ærlig og sagt hele tiden. Vi har ikke mange som ham i norsk fotball. Mot LSK kom Rhett (Bernstein) inn og gjorde det veldig bra. Jeg vil ikke si vi er sårbare for skader, vi er godt rustet, og det skal ikke stå på det, sier Mjøndalen-sjefen.

Neste kamp kommer altså på søndag, når Mjøndalen reiser til Nadderud for å spille mot Stabæk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.