- Jeg har sluttet å kalle det tabber

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Jon Knudsen tar på seg skylden for baklengsmålet mot Polen.

10.02.11 10:37

POLEN-NORGE 1-0:

FARO (Nettavisen): Han hadde fint lite å henge fingrene i mot Polen, Jon Knudsen. Den norske målvakten ble i grunn bare satt skikkelig på prøve én gang i løpet av 93 minutter.

Dessverre for både Norge og veteranen gikk Robert Lewandowskis skudd fra distanse rett i mål.

Etter kampen kunne man lett oppsummere med at Polen gikk av banen med flere mål enn målsjanser. Sisteskanse Knudsen måtte også svare for seg etter det noe billige baklengsmålet.

- Jeg sitter ikke igjen med noen god følelse etter dette, sier han til Nettavisen.

- Jeg kommer meg ned, men får ikke armen skikkelig bak. Det er et skudd jeg normalt skal ta. Skuddet kom litt overraskende, men det er irriterende at det ble mål på det eneste som skjer i kampen.

- Sluttet å kalle det tabbe
Stabæk-målvakten fikk sikten noe hindret ved at ballen gikk mellom beina på kaptein Brede Hangeland, men selv mener han at dette ikke var grunn nok til at kula skulle finne nettmaskene.

- Den går via Brede, og det gjør det litt vanskeligere, men den er ikke umulig å ta, sier keeperen.

- Jeg føler at jeg ser utgangen på den bra. Det blir spennende å se reprisen på TV, egentlig. Jeg er sikker på at jeg kunne gjort det bedre i den situasjonen, til tross for ballbanen, sier Knudsen.

Og selv om burvokteren ikke ønsker å kalle det en tabbe, er han forberedt på at det nå kan komme en ny keeperdebatt i Norge. Slik vi har opplevd det stort sett hver gang det gjøres keepertabber.

- Jeg har sluttet å kalle det tabber. Jeg kaller det feilvurderinger, sier Stabæk-keeperen.

- Men det er sant, gruppespillet til EM er langt fra over ennå, og mye kan skje de siste kampene. Det er viktig at vi alle gjør vårt beste, også keeperne. Og skulle det skje at vi ikke gjør en god nok jobb bak der, så vil det nok bli dedikert en del spalteplass til å diskutere om vi har et keeperproblem, sier han.

- Skal sørge for god form
Knudsen er glad onsdagens møte med Polen kun var en treningskamp.

- Det må jeg ta med meg at det var en treningskamp dette her, der det først og fremst gjelder å komme seg i bedre form. Men det er likevel surt å tape. Landskamper er alltid spesielt, sier han.

- Jeg er jo blitt 36 år nå, og har ikke akkurat årene foran meg. Men jeg skal selvfølgelig forberede meg så godt jeg kan, og sørge for at jeg er i god form til alvoret starter. Det tror jeg skal gå greit. Denne kampen var bare et trinn på stigen til å komme i form. Men kjedelig å ha så lite å gjøre.

- Har du noen gang hatt så lite å gjøre i landskamp?

- Når du spiller på landslaget er det alltid solid defensivt, og slik sett blir det ofte lite å gjøre. Da gjelder det å være til stede når det skjer noe. Det er trist at jeg ikke stopper det ene skuddet som kommer. Så dette er ikke den første landskampen jeg har hatt lite å gjøre, sier sisteskansen.

- Nå er jeg utrolig skuffa, avslutter landslagskeeperen.

Norges andrevalg i mål mot Polen var Espen Bugge Pettersen, men Molde-keeperen kom aldri på banen. Egil Drillo Olsen har den siste tiden hatt klokketro på Knudsen mellom stengene, og det er ventet at veteranen vil få fornyet tillit mot Danmark i EM-kvaliken, til tross for baklengs mot Polen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.