RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har spilt på egne kamper

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Claus Lundekvam kommer med overraskende innrømmelser.

Søndag kom den overraskende nyheten om at en norsk toppfotballkamp for første gang er utsatt etter mistanke om kampfiksing. Claus Lundekvam hevder han vet om norske fotballspillere med gamblingproblemer som har manipulert kamper for å slette spillegjeld, sier han til NRK.

Vet om flere
- Problemet oppstår når ungdommer får problemer med å holde seg vekk fra spilling og opparbeider seg spillegjeld, sier tidligere landslagsspiller Claus Lundekvam til NRK.

- Har du hørt om norske spillere som har vært med på å manipulere resultater for å komme seg ut av spillegjeld, spør kanalen.

- Ja, det har jeg. Ved flere tilfeller, sier Lundekvam.

Han er ikke overrasket over søndagens oppsiktsvekkende nyhet om kamputsettelsen i Adeccoligaen.

- Ja. Dette foregår i Norge. Det er naivt å tro noe annet, sier Lundekvam videre.

Til VG forteller Lundekvam at han også har vært med på å spille på egne kamper, da han var kaptein i engelske Southampton. Han sier det ble samlet inn en pott før kampene, og veddet på ting som for eksempel hvilket lag som skulle få første innkast.

- Da avtalte vi med motstanderen og deres kaptein hvem som skulle få avspark. Så kunne vi for eksempel spille tilbake til midtbanespilleren som dunket den opp til motsatt side og midtstopperen igjen sendte den ut over linja. Det er en ganske normal start på en kamp, ingen ville få mistanker og det var veldig enkelt for oss å styre små ting som det der, sier Lundekvam til VG.

Han presiserer at han aldri har vært med på avtalt spill om selve kamputfallet.

- Selve resultatet var aldri på agendaen. Det ville jeg aldri vært med på heller. Selv om det vi gjorde selvfølgelig var ulovlig, var det bare en morsom greie, sier Lundekvam.

- Kan gjelde andre kamper
Fotballpresident Yngve Hallén vil ikke spekulere i om dette er et enkeltstående tilfelle. Han forteller at opplysninger rundt kampen mellom Follo og Østsiden har vært med å avdekke tegn på kampfiksing også andre steder.

- Jeg frykter ikke at dette er stort, men det er ikke usannsynlig at det gjelder flere kamper enn de det er fokusert på nå, sa Hallén under Fotballforbundets pressekonferanse søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere