*Nettavisen* Sport.

- Jeg har vært snill lenge nok

Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

Mot gamle lagkamerater viste Rune Jarstein hvorfor han fortsatt er Norges landslagskeeper.

05.08.12 22:43

ODD GRENLAND – VIKING 1-4:

SKIEN (Nettavisen): Med en sterk 4-1-seier over Odd Grenland i Skien, tok Viking sin fjerde strake trepoenger, og er for alvor i ferd med å blande seg inn i medaljekampen i Tippeligaen.

Men resultat kan lyve i fotball, og mye kunne sett annerledes ut på Skagerak Arena dersom Odd hadde utnyttet de store sjansene de spilte seg til tidlig i kampen.

Før kvarteret var spilt var hjemmelaget nemlig svært nær en scoring ved tre anledninger.

Men i veien sto en gammel telemarking ved navn Rune Jarstein.

- Norges beste keeper
- Jeg hadde veldig lyst til å vinne, for jeg har ikke vunnet her i Skien med Viking. Jeg har vært snill lenge nok nå, sier landslagskeeperen til Nettavisen etter kampen.

For mens Viking utnyttet feil etter feil i Odd-forsvaret, sto 27-åringen som en levende mur på den andre siden av banen.

Først da han viste god reaksjonsevne ved å slå en stuss etter et Odd-frispark i tverrliggeren og ut, og så da han holdt ballen med to hender da Torgeir Børven sto alene på åtte meter og siktet.

Og etter at Veton Berisha utnyttet en gedigen feil av Emil Jonassen og satte inn 1-0, var Jarstein på plass igjen: Et kjempetreff fra Simen Brenne så ut til å gi en rask utligning, men en lang hånd fra keeperen helt nede ved stolperota reddet Viking.

- Han er Norges beste keeper i dag, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo om motstandernes sisteskanse etter kampen.

Minutter etter kjemperedningen doblet Berisha ledelsen for Viking, og før lagene gikk til garderoben hadde Vidar Nisja økt til 3-0 – og kampen var i realiteten avgjort.

Godt humør
Keeper Jarstein var imidlertid ikke trygg på seier, selv da.

- Vi har marginene med oss, og scorer på sjansene våre. Det gjør ikke Odd. Men jeg har vært med på å lede 3-0 ved pause tidligere, da jeg spilte på Odd. Da ble det uavgjort, smiler keeperen, som ikke legger skjul på at humøret i Viking-leiren er preget av de siste kampers strålende resultater.

- Med et par seiere er det mye som blir bra. Vi har hatt noen annerledes treninger, og det er godt humør. Vi koser oss, sier den tidligere Odd- og Rosenborg-keeperen.

Han nekter imidlertid å snakke om tabellposisjoner og mulige medaljer.

- Vi må ta en kamp av gangen, selv om det høres kjedelig ut. Ingenting kommer av seg selv. Både mot Sandnes Ulf og Odd har vi hatt marginene på vår side, selv om vi har vunnet klart, sier Jarstein.

Scoret på første touch
I Odd-garderoben var stemningen naturlig nok mindre lystig etter bataljen i Skien, som utspilte seg gjennom både kraftig regn, lyn og torden.

Da Frode Johnsen kom inn ti minutter ut i andre omgang, brukte han bare sekunder på å dunke inn en redusering med sin første ballberøring i matchen, men minuttet etterpå punkterte Martin Øvskov kampen med et vakkert frispark i krysset fra 20 meter.

- Det var spesielt å score så tidlig, innrømmer Odds 38 år gamle spissveteran.

- Men så scorer Viking med en gang igjen. Odd har hatt tendenser til å slippe inn enkle mål i år?

- Ikke bare tendenser, vi slipper inn alt for mange enkle mål. Det virker som om motstanderen alltid skaper overtall på kontringer, og det gjør ikke vi. Det er noe vi må finne ut av, sier Johnsen.

Trøstesløse spillere
Også trener Dag-Eilev Fagermo rapporterer om dårlig stemning hos sine egne gutter etter 1-4-tapet.

Mens venstreback Emil Jonassen ga bort Vikings 1-0-ledelse, kunne keeper André Hanssen helt sikkert stoppet flere av gjestenes andre scoringer på en bedre dag. Det tok de to ungguttene tungt.

- Emil og André er helt knust. Emil står i dusjen og er langt nede, så jeg måtte gi ham noen trøstende ord, sier Fagermo, som brukte lang tid på å komme ut av Odd-garderoben etter kampen.

Etter to trepoengere og bare et baklengsmål mot Strømsgodset og Sogndal, trodde treneren at Odd hadde sluttet å slippe inn enkle mål. Så feil kan man altså ta.

- Jeg er overrasket over at vi slipper inn tre mål på dødball, sier Fagermo, som konstaterer at sesongen hittil har vært en eneste lang berg-og-dal-bane-tur for hans lag.

- Det har vært himmel og helvete. Dette året har det vært både svart og hvitt, akkurat som Odd-fargene, sier Fagermo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.