*Nettavisen* Sport.

- Jeg husker jeg så opp til de store gutta som vant slike priser

BLID: Omar Elabdellaoui er strålende fornøyd med å bli kåret til årets spiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Dette er vinnerne av spillerforeningens utdeling av priser, søndag kveld.

Spillerforeningen NISO delte søndag kveld ut sine priser til de norske fotballspillerne som har utmerket seg mest gjennom 2015.

I de fleste kategoriene, er det spillerne selv som har stemt fram vinnerne - det gjør NISO-prisene mer prestisjetunge enn en del andre priser.

Se alle vinnerne nederst i saken.

Omar Elabdellaoui vant prisen som årets norske mannlige fotballspiller. Han er strålende fornøyd når Nettavisen kontakter han.

- Dette er veldig, veldig stort. Spesielt det at det er spillerne selv som har stemt meg fram, gjør dette utrolig stort. Det er de som kan mest fotball, forklarer Elabdellaoui til Nettavisen.

LES OGSÅ: Disse vinner Nettavisen-prisen 2015

- De store gutta vant slike priser

Olympiakos-spilleren forklarer at han aldri har satt seg et mål om å vinne en slik pris, men at det viser at han har gjort mye riktig.

- Jeg har alltid ønsket å ta nye steg. Å få en pris for det arbeidet jeg har lagt ned, betyr veldig mye. At noen legger merke til det du gjør er veldig gøy, sier høyrebacken.

- Det er klart at jeg husker de store gutta, som Moa, John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær fikk disse prisene. Ofte er det angrepsspillere som får slike priser. Det er lettere å bli lagt merke til oppe i banen, med mål og målgivende pasninger. Så jeg vet ikke om jeg vil sammenligne meg med disse spillerne enda. Jeg er fremdeles ung, og vil gjerne utvikle meg videre.

Mykjåland vant

På kvinnesiden var det Lene Mykjåland som stakk av med den gjeveste prisen. I sin takketale på VGTV, forteller hun at hun også er veldig stolt.

- Hva annet kan man si enn at dette er skikkelig stas? Det gjør meg velditg stolt. Det betyr ekstra mye når det er spillerne som har stemt meg fram, sa Mykjåland til VGTV.

Mike Jensen fra Rosenborg vant prisen for årets spiller i Tippeligaen.

Her er vinnerne som ble kåret av spillerne:

Årets spiller, kvinner: Lene Mykjåland
Årets spiller, herrer: Omar Elabdellaoui
Årets unge spiller, kvinner: Ada Hegerberg
Årets unge spiller, herrer: Iver Fossum
Årets spiller i Tippeligaen: Mike Jensen
MOT-prisen: Morten Morisbak Skjønsberg
Årets spiller i OBOS-ligaen: Babacar Sarr

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.