- Jeg kaller ham «Gribben fra Madrid»

Foto: Tommy Ellingsen

Veton Berisha hylles etter sitt første tippeligamål.

18.07.11 10:30

VIKING - AALESUND 1-0:

STAVANGER (Nettavisen): Veton Berisha spilte søndag kveld sin syvende Viking-kamp i Tippeligaen, og scoret sitt aller første mål. Etter kampen strålte unggutten.

- Det var deilig å få scoret mitt første mål, sier Veton Berisha til Nettavisen, som også kunne blitt tomålsscorer. Unggutten fikk stå helt alene i feltet, men en feberredning fra Sten Grytebust hindret kveldens andre Berisha-mål.

- Jeg fikk ikke vendt meg skikkelig, men jeg burde ha satt den, forteller lillebror Berisha.

- Jeg har hatt mange sjanser tidligere der jeg burde ha scoret, så å få dette målet var en stor lettelse, forteller 17-åringen.

- Gribben fra Madrid
Viking-trener Åge Hareide var selvsagt svært fornøyd med unggutten etter kampen.

- Dette var veldig kjekt for Veton. Han har jobbet hardt og fortjener dette, sier Åge Hareide til Nettavisen, og utdyper skrytet:

- At vi blir bedre i andre omgang i dag, skyldes mye Veton Berisha. Han er en aggressiv spiller og jobber hardt, og er et stressmoment for backene, forteller Viking-treneren.

Og avslører samtidig lillebror Berishas ukjente kallenavn.

- Jeg pleier å kalle ham «Gribben fra Madrid», sier Hareide.

Spilleren kallenavnet stammer fra, er den tidligere Real Madrid-spilleren Emilio Butragueño, som også har flere landskamper for det spanske landslaget.

- Jeg synes Veton ligner på ham i spillestil, måten han flytter seg i boks, og hvordan ballen ofte faller ned til han. Det er spennende, sier 57-åringen.

- Takker for sjansene
Veton Berisha har tidligere i sesongen startet tre tippeligakamper, men i søndagens kamp startet han på benken. Han vil ikke kreve startplass etter det gode innhoppet.

- Jeg forventer ikke flere sjanser fra start, forteller U17-landslagspilleren til Nettavisen.

- Jeg takker for de sjansene jeg får og da gjør jeg så godt jeg kan og fokuserer på arbeidsoppgavene mine, avslutter Berisha.

Viking-trener Åge Hareide har tidligere fortalt at Berisha er Vikings eneste bakromsspiss. Viking jakter for øyeblikket en ny spiss og flere spillere er nevnt i sammenheng. Blant annet Teemu Pukki, George Akpaibo og Isaac Loute som for tiden er på prøvespill i Viking.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.