RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Jeg kan fylle tomrommet i United

Sist oppdatert:
Wayne Rooney depper ikke så mye over Ronaldos og Tevez' avganger.

Rooney føler nemlig at han kan være spilleren som kompenserer for tapet av de to stjernene. Vi har hørt det før fra Nani, men denne gangen er det ikke like komisk.

Cristiano Ronaldo, som scoret 84 ligamål for United, kommer til å fullføre den gigantiske 800 millioner kroners overgangen til Real Madrid denne uken. Den argentinske stjernen Carlos Tevez kommer heller ikke til å fortsette i United, etter å ha avslått en ny kontrakt med forrige sesongs seriemester.

– Cristiano og Carlos scoret en hel del mål for oss forrige sesong og i sesongen før det, men jeg tror jeg er god nok til å fylle tomrommet, sier Rooney til The Times.

Vil ikke spille ving
Rooney håper at manager Sir Alex Ferguson styrker stallen i sommer, men er også klar for å være midtpunktet i angrepet i den kommende sesongen. Han er nemlig lei av å spille i vingposisjoner og håper også at salget av Ronaldo og Tevez gir han sjansen til å spille der han føler han gjør det best. En eventuell ankomst av Wigans Antonio Valencia som er ving og Lyons Karim Benzema som er spiss, vil ikke forandre på dette, mener han.

– Vi har mistet to nøkkelspillere og jeg håper selvsagt at vi får et par spillere inn også. Jeg vil spille i den posisjonen hvor jeg føler jeg gjør det best. Mange mener jeg er best som midtspiss, sier Rooney i det samme intervjuet.

Ti mål på de sju siste landskampene for England sier også mye om en spiller som trives inne i boksen.

– Et privilegium
– Det å spille Champions League finaler og hver uke for Manchester United er et privilegium, og jeg er veldig heldig jeg får gjøre det, men jeg tror ikke jeg får vist mitt beste når jeg spiller som ving.

Det offensive spillet i United har ofte vært sentrert rundt Ronaldo, spesielt i store kamper. Ronaldos matchvinneregenskaper gjorde at han ble foretrukket til fordel for Rooney som er arbeidshesten som er like mye i forsvar som i angrep. Med Ronaldo borte kan Rooney virkelig blomstre.

Dette kan bli Rooneys år i United.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere