- Jeg kan ikke gå god for det der

MATCHVINNER: Jørgen Skjelvik scoret kampens eneste mål da Odd og Rosenborg møttes på søndag. Etterpå unnskyldte han lagets feiring av seieren.

MATCHVINNER: Jørgen Skjelvik scoret kampens eneste mål da Odd og Rosenborg møttes på søndag. Etterpå unnskyldte han lagets feiring av seieren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Rosenborgs matchvinner slakter sin 18 år gamle lagkamerat.

ODD - ROSENBORG 0-1:

SKIEN (Nettavisen): Det er søndag kveld i Skien. Rosenborg har vunnet 1-0 over Odd, og holdt liv i kampen om sølvmedaljen i Tippeligaen.

Inne i mixed zone på Skagerak Arena er døren inn til hjemmegarderoben lukket. Det er vanskelig å høre noe derfra, men det er ingen tvil om at stemningen er trykket.

Tvers over rommet, i gjestegarderoben, er døra åpen, og støynivået er desto høyere. Jubelbrølene runger ut i korridorene. Trepoengeren i Skien er en seier som definitivt settes pris på.

«Désenchantée»

Ut av garderobedøra kommer trener Kåre Ingebrigtsen.

Han snakker om sølvkampen, om at han tror på hjelp fra erkerival Molde - som møter Odd hjemme i siste kamp - i jakten på de nest edleste medaljene.

- Ja, det tror jeg. Jeg blir overrasket om Molde er happy med å gå inn i en cupfinale etter å ha tapt to ganger for Odd.

Ingebrigtsen kikker litt brydd mot garderoben. Bassen dunker der inne, det blir nesten vanskelig å høre hva treneren sier her ute i mixed zone.

Det er den gode, gamle slageren «Désenchantée», av Kate Ryan, som spilles, er det ikke det? Fra 2002, om ikke vi tar helt feil?

- Hva er det egentlig som skjer der inne?

- Det er visst bra stemning. Men ikke like bra musikk, svarer Rosenborg-treneren litt halvbrydd til Nettavisen.

HTML EMBED


«I Love It»

Så er det matchvinner Jørgen Skjelvik som kommer ut fra garderoben, og raskt blir omkranset av journalistene.

Han blir spurt om den siste touchen før scoringen var mer flaks enn dyktighet.

- Ja, sier han, og trekker på det.

- Jeg er vel kanskje det. Jeg skal ikke ta på meg for mye for den der. Det er en heldig touch, jeg må innrømme det.

Men heller ikke Skjelvik klarer å la være å kaste noen blikk tilbake mot garderobedøra.

Kate Ryan har stilnet. Nå er det Icona Pop som runger over høyttalerne. «I Love It». 2012.

- Hvem har ansvaret for musikken i garderoben?

- Ja, hvem er sjef for musikken? Er det vår unge keeper, Jacob Storevik (18), som har tatt på seg den rollen der? spør Skjelvik seg selv.

- Det er i hvert fall mye ymse musikk fra både fortid og nåtid. Jeg går ikke god for musikken som blir spilt der inne, sier matchvinneren unnskyldende.

HTML EMBED


«Levels»

Det har gått en halv time nå, og inne i Odd-garderoben holdes spillerne fortsatt inne. Men Rosenborg-festen fortsetter. Spiller etter spiller forlater garderoben, men musikken når stadig nye høyder.

Det er Avicii som leder an nå, men i Rosenborg-leiren holder man seg til «Levels» fra 2011. En av svenskens definitive gjennombruddslåter, var det ikke?

Enkelte bryr seg ikke. Noen journalister tar tak i pressesjefen på Skagerak Arena og ber ham gi beskjed om at trønderne må dempe seg.

Det er jo ikke mulig å gjennomføre videointervjuer her, må vite.

HTML EMBED


- Slapp å høre den

Einar Håndlykken, direktør i Odd, gleder seg ikke med trønderne.

- Jeg slapp å høre den musikken. Vi lukket igjen døra, sier en meget skuffet direktør.

Skagerak Arena var tross alt fullsatt. Fotballforbundet hadde med seg medaljene. En meget sterk Odd-sesong kunne blitt kronet med seremoni på hjemmebane foran slukørede trøndere.

Selv om Odd skulle sikre sølvet i siste serierunde, blir ikke festen den samme.

- Nei, den blir ikke det. Men sølv er sølv. Vi har hatt en kanonsesong uansett. Men vi skulle gjerne hatt prikken over i-en, sier Håndlykken.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SKUFFET: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo legger ikke skjul på skuffelsen etter tapet for Rosenborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Gir spillerne fri

Til slutt, nærmere tre kvarter etter kampslutt, er Dag-Eilev Fagermo på plass i mediesonen.

- Dette er en av de svakeste kampene våre. Det er ikke nerver, men jeg lurer på om det har kommet en metthetsfølelse etter at medaljene er sikret, sier Odd-sjefen.

- Hvordan er skuffelsen i garderoben nå?

- Jeg tror ikke den er så veldig stor, for vi har tatt medalje, og det er historisk. Men vi har utsolgt stadion og skulle gjerne hatt den festen i dag, selvfølgelig. Selv om det har vært en fantastisk sesong for oss, er det skuffende akkurat nå.

Nå gir Fagermo spillerne fri før siste kamp mot Molde.

- Siden skuffelsen er så stor, tar vi fri mandag og tirsdag. Så er det trening igjen på onsdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.