RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan ikke gå rundt og være redd

FRA JUBEL TIL OPERASJONSBORDET: Martine Flakk får et klapp på skuldra av lagvenninne Solfrid Dahle under kampen mot Stabæk, der Trondheims-Ørn sensasjonelt sikret ett poeng.
FRA JUBEL TIL OPERASJONSBORDET: Martine Flakk får et klapp på skuldra av lagvenninne Solfrid Dahle under kampen mot Stabæk, der Trondheims-Ørn sensasjonelt sikret ett poeng. Foto: namdalsavisa.no
Sist oppdatert:
Trondheims-Ørn-spilleren (21) opereres for en ondartet svulst.

I november i fjor gikk Flakk til legen med halsonde. Hun fikk beskjed om at det var en vanlig halsbetennelse. Men hun ble ikke bedre.

– Legen sa smertene og kulen på halsen ville gå bort om tre til fire uker. Det gjorde den ikke, sier Martine til namdalsavisa.no.

Hun tok kontakt med fastlegen som henviste henne videre til sykehus. Der ble det foretatt celleprøver i cysten som satt på skjoldbruskkjertelen.

– Det ble tatt celleprøver, noe som var en utrolig ubehagelig og vond opplevelse. Prøvene viste at det var en cyste på kjertelen, som må opereres bort, sier Ørn-spilleren.

Cysten har ført til at fotballspilleren får problemer med pusten dersom hun anstrenger seg over en lengre periode. I mange uker har hun gått og blitt hemmet på grunn av svulsten på halsen.

– Den har gjort at jeg ikke har fått den treninga jeg burde hatt. Jeg har vært mye syk, og det har selvfølgelig vært frustrerende, sier 21-åringen, som lørdag hadde en målgivende pasning da Trondheims-Ørn tok et sensasjonelt poeng da de spilte 2–2 mot Stabæk på heimebane.

Denne saken er hentet fra namdalsavisa.no.

Fikk beskjed på samling
Celleprøvene ble tatt like etter at Flakk returnerte til Norge, etter å ha vært på sin første u23-landslagssamling.

Svaret fikk hun mens hun var på La Manga i Spania på en ny samling med klubblaget.

– Hvordan var det å få beskjeden?

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Det blir ikke bedre av å gå og være redd. Jeg har blitt fortalt av legene at det er gode prognoser, så da forholder jeg meg til det, sier Flakk, som ikke tenker å være borte fra fotballbanen lenge.

– De har sagt at jeg må forholde meg rolig i to uker for at såret etter operasjonen skal få gro ordentlig. Men etter det håper jeg å være tilbake – uten pusteproblemer, sier Flakk, som i morgentimene i dag skal opereres på St. Olavs Hospital i Trondheim.

– De skal ta bort hele skjoldbruskkjertelen. Jeg gleder meg bare til inngrepet er over. Så kan jeg tenke på fotball igjen, sier Martine.

Har vært gjennom det samme
Når hun er tilbake på banen står trener i Trondheims-Ørn Thomas Dahle fra Flatanger og venter på henne. Og da vet han hva han snakker om.

For 14 år siden falt han om bevisstløs i Abrahallen i Malvik. Han fikk ikke puste, og besvimte. Da han våknet opp lå han i en ambulanse på veg til St. Olavs for å hasteopereres.

– Det var en svulst på skjoldbruskkjertelen. Da jeg kom til sykehuset fikk jeg beskjed om at etter operasjonen kunne det hende jeg våknet opp uten deler av lymfesystemet i kroppen. Men jeg var heldig og slapp unna det, sier Dahle.

– Jeg vet hva Martine går gjennom – og skal gjennom, den kunnskapen kommer jeg selvfølgelig til å bruke når jeg skal følge henne opp på treningsfeltet, sier Dahle, som sier at lagvenninnene til namsosjenta har slått ring om henne.

– De er en herlig sammensveiset gjeng som stiller opp for hverandre når det trengs. Og de stiller utvilsomt opp for Martine nå, sier Dahle, som håper å ha 21-åringen tilbake på laget når Trondheims-Ørn møter Lillestrøm 12. mai på heimebane.

– Alle i Trondheims-Ørn håper selvfølgelig at operasjonen går bra, og at hun kommer seg fort tilbake, sier Dahle.

PS: Martine spilte 50 minutter i lørdagens kamp. Hun måtte gå ut på grunn av pusteproblemer. Men før det hadde hun bidratt med en målgivende pasning.

Les flere saker på namdalsavisa.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere