RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan ikke huske å ha sett noe verre

Sist oppdatert:

BARCELONA - BAYERN MÜNCHEN 0-3 (0-7):

Minst fire mål mot Bayern München, var i utgangspunktet det som måtte til for at Barcelona skulle ha en mulighet til å ta seg videre til Champions League-finalen onsdag kveld.

Det skulle imidlertid vise seg å bli for vanskelig for Spanias beste fotballag. Med Lionel Messi på benken, var spanjolene sjanseløse mot det tyske storlaget.

Bayern München lekte seg på ny med Barcelona, og knuste spanjolene også på Camp Nou, da de vant den andre semifinalen 3-0.

Tyskerne er dermed klare for finalen i årets Champions League etter å ha slått Barcelona 7-0 sammenlagt.

Arjen Robben ble én av heltene onsdag, da han skrudde inn kampens første scoring like etter pause. Senere satte Gerard Piqué ballen i eget mål, før Thomas Müller økte ledelsen til 3-0 etter 76 minutter.

Dermed møter Bayern München tyske Borussia Dortmund i finalen, som spilles på Wembley 25. mai.

- Helt utrolig
- Det er helt utrolig, sa Viasats ekspertkommentator Andre Bergdølmo etter at den tredje scoringen var et faktum.

Begeistret var også Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

- Jeg kan ikke huske å ha sett noe lignende, sa Davidsen i Viasat-studioet etter kampen.

- Dette var et oppgjør vi forventet skulle bli jevnt og tett. Det var ingen som turte å tippe noe annet. Så blir det en fullstendig ydmykelse. Jeg kan ikke huske å ha sett noe verre, sa Davidsen.

- Ikke behagelig
Gerard Piqué satte ballen i eget nett onsdag kveld, og var en meget skuffet mann etter kampen.

- Dette er en av våre verste kvelder. Sannheten er at det ikke er behagelig å oppleve dette. Vi forsøkte virkelig i første omgang, men da de scoret, så stoppet det. Vi må bare gratulere Bayern, som var overlegne, sier Pique til BBC etter kampen.

Spanjolen tror heller ikke at selveste Messi kunne gjort noe med sluttresultatet onsdag.

- Verdens beste spiller, Lionel Messi, spilte ikke kampen. Det var en faktor, men jeg tror ikke at han kunne gjort så voldsomt mye med det som skjedde i kveld, sier Piqué.

Mens spanjolen deppet, var det en helt annen stemning i den tyske leieren.

Målscorer Arjen Robben var en meget stolt mann etter 3-0-seieren på Camp Nou.

- Å spille slik mot laget som har vært det beste i Europa de siste fem årene, er helt utrolig. Nå er vi i finalen for tredje gang på fire år, og nå er det på tide å vinne, sier Robben til BBC.

- Det kommer til å bli en stor kamp. Dortmund har bevist i de siste sesongene at de er et veldig godt lag, så det er de små detaljene som vil avgjøre, sier nederlenderen.

Slet med å skape sjanser
Barcelona, som startet med Lionel Messi på benken, slet med å spille seg til de store mulighetene før pause.

Hjemmelaget presset riktignok gjestene, men Bayern München var farlige på kontringer.

Allerede etter fem minutter var Mario Mandzukic nære en mulighet da han kom seg gjennom Barcelona-forsvaret. Men Dani Alves fikk en fot på ballen, og fikk spilt den tilbake til Victor Valdes.
Barcelona-keeperen plukket ballen opp med hendene, men dommeren valgte å ikke blåse for tilbakespill.

Omgangen fortsatte med at hjemmelaget presset, mens gjestene var farlige på kontringer. Likevel uteble de virkelig store målsjansene før pause.

Nærmest var Barcelona-kaptein Xavi etter 27 minutter. Spanjolen fikk ballen fra cirka åtte meters hold, men klarte ikke å få ballen under tverrliggeren.

Da dommer Damir Skomina blåste av til pause, sto det fortsatt 0-0 på Camp Nou, og det virket ikke som om Barcelona skulle klare å snu det.

Drømmescoring av Robben
Det gjorde det i hvert fall ikke da Bayern München fikk en drømmeåpning på andre omgang.

Kun fire minutter var spilt da David Alaba slo en nydelig pasning til Arjen Robben på høyrekanten. Nederlenderen gjorde, som så mange ganger før, og skrudde ballen opp i det lengste krysset. Dermed sto det 1-0 til Bayern, og hele 5-0 sammenlagt.

Fem minutter senere kunne Robben doble ledelsen, da han ble spilt fri av Thomas Müller. Men nederlenderen var i ubalanse da han avsluttet på volley, og skuddet gikk utenfor.

To kjappe Bayern-mål
72 minutter ut i kampen doblet likevel gjestene ledelsen.

Franske Franck Ribéry fikk ballen på venstrekanten og slo hardt inn i boksen. Der traff han Gerard Piqué, som satte ballen i eget mål.

Men Bayern München stoppet ikke der. Müller ville nemlig også på scoringslisten, og fire minutter senere var han på plass.

Tyskeren fikk ballen fra Ribery, og gjorde ingen feil da han stanget inn 3-0.

Hvis ikke lufta var ute av Barcelona-spillerne før kampen, var den i hvert fall det nå. Bayern München hadde fullstendig kontroll på oppgjøret, og hadde ingen problemer med å sikre 3-0-seieren de siste ti minuttene.

Da dommer Skomina blåste av etter 90 minutter kunne Bayern München endelig slippe jubelen løs, etter 180 fantastiske minutter mot det som de siste årene har blitt regnet som verdens beste fotballag.

Barcelona var sjanseløse mot tyskerne, og Bayern München går dermed meget fortjent videre til Champions League-finalen hvor de møter Borussia Dortmund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere