RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mike Egerton/SCANPIX

- Jeg kan overta for Rooney

Jermain Defoe mener han kan være løsningen for England, som må klare seg uten Wayne Rooney i EM-starten.

Tottenham-spiss Jermain Defoe har startet Premier League-sesongen lovende sammenlignet med den skuffende fjorårsesongen, hvor det kun ble fire scoringer på spissen.

I søndagens kamp mot Newcastle kom Defoe inn som innbytter og scoret sitt tredje mål for sesongen, i kampen som endte 2-2.

Nå ønsker spissen å overbevise den engelske landslagsjefen Fabio Capello om at han er den rette til å ta over plassen til suspenderte Wayne Rooney i sommerens EM.

Suspendert
Torsdag forrige uke avgjorde UEFAs disiplinærkomité at Rooney får tre kampers suspensjon, og mister dermed alle Englands kamper i gruppespillet.

Suspensjonen skjer etter at Manchester United-spissen fikk direkte rødt kort under Englands siste kamp i EM-kvalifiseringen mot Montenegro.

England sikret seg med 2-2 mot Montenegro en plass i EM-sluttspillet, men må nå se en av sine viktigste spillere sitte på tribunen i gruppespillet.

- Jeg er i form
Tottenham-spiss Jermain Defoe mener ifølge London Evening Standard at han er mannen som bør erstatte Rooney.

- Når man spiller bra, synes jeg at man skal spille. Og jeg føler meg helt annerledes nå, enn hva jeg gjorde forrige sesong, sier Defoe.

- Manageren vet hva jeg kan, spesielt etter å ha spilt i forrige VM og fått den erfaringen, forklarer Tottenham-spissen.

- Jeg er i form og føler meg sterkere enn på lenge, antakelig føler jeg meg sterkere enn hva jeg har gjort gjennom hele karrieren.

God målstatistikk
Defoe, som tidligere også har spilt for West Ham og Portsmouth, kan vise til 15 mål på 46 landskamper.

- Jeg har en god statistikk for England og jeg var skuffet over å ikke være i den forrige troppen, men da blir man bare mer sulten, sier Defoe.

- Jeg ser frem til å se hva som skjer, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme med på det flyet, som jeg gjorde sist.

- Jeg har alltid sagt at man får igjen for å jobbe hardt, sier Tottenham-spissen.

Hard konkurranse
Tottenham-spissen må vente hard konkurranse om den åpne spissplassen. Flere av hans kolleger har også imponert i årets Premier League-start.

I forrige kamp mot Montenegro ble Darren Bent, Bobby Zamora og Danny Welbeck alle foretrukket foran Defoe.

Også Chelsea-spiss Daniel Sturridge og Aston Villas Gabriel Agbonlahor har imponert etter sommerferien. Begge har scoret fire ganger så langt.

EM-sluttspillet
2. desember skal gruppene for EM-sluttspillet trekkes i Kiev. De fleste store forhåndsfavorittene som Spania, Tyskland og Nederland er allerede kvalifisert.

Første kamp i EM-sluttspillet spilles 8. juni, neste sommer i Warszawa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere