*Nettavisen* Sport.

- Jeg kan svare verken ja eller nei på det spørsmålet

NYTT TAP: Brann tapte mot Haugesund onsdag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Nå er det krise, Norling.

BERGEN (Nettavisen): Branns sesonginnledning har stått alt annet enn gull i stil, slik både Rikard Norling og Vadim Demidov gikk ut å lovde før sesongen.

Etter tapet mot Haugesund er de kalde fakta at Brann er i bunnstriden.

- Ikke prestert på det nivået vi skal
Smellen mot Haugesund onsdag kveld var kanskje resultatmessig den styggeste denne sesongen. Fire poeng på de seks første kampene er alt annet en godt nok.

Med 14 baklengsmål til nå i serien viser at Norling ikke har fått bukt med de store defensive utfordringene som klubben har hatt de siste sesongene. Svensken vil ikke vedgå at de seks første rundene har vært tøffere enn antatt.

- Hva skal jeg si? Jeg kan svare verken ja eller nei på det spørsmålet. Jeg kan konstantere at vi ikke har mye poeng og at vi ikke har prestert på det nivået jeg vil at vi skal gjøre, sier Norling.

- Er det noe nå som kjennes annerledes ut i forhold til hva du er vandt med fra Sverige? Spør en av de fremmøtte journalistene.

- Nei, jeg kan ikke si at det er noe store forskjeller, fortsetter Brann-treneren.

- Vi tror på vår metode
- Er dere sårbare for høyt aggressivt press?

- Nei jeg vil ikke si at jeg synes det. Lillestrøm forsøkte å sette høyt press. Vi spiller en bra første omgang mot Haugesund, der de prøver å sette høyt press. Så, ja, jeg vet ikke.

Resultatene til tross. Norling vil ikke rikke på sin egen spillestil.

Vi tror veldig på vår metode så handler det kanskje litt om at jeg ikke traff rett med det jeg gjorde, fortsetter svensken.

- Skulle gjerne ha ligget på topp
Norling vedgår at jobben har utviklet seg til å bli tøff. Nå skal han samle sammen all energi for å snu resultatene.

- Jeg skulle gjerne ha ligget på topp og sett at alt var fryd og gammen, men når vi ikke gjør det så er det en større og spennende utfordring, forteller han.

- Er dette en av de største utfordringene du har hatt i karrieren din?

- Det er vanskelig å sammenligne det. Jeg kan bare konstantere at vi står her nå og hva vi må gjøre. Det er noe som gir meg energi, sier treneren på spørsmål fra Nettavisen.

Forlot stadion etter 80 spilte minutter
Mot Haugesund begynte publikum å forlate stadion etter 80 spilte minutter. Det er et dårlig tegn og et kraftig signal til klubben.

- Jeg forstår deres skuffelse og det er min oppgave å trykke på rette knapper for at vi skal bli bedre slik at vi vinner fotballkamper, sier svensken til Nettavisen.

Nå gjelder det for treneren å fokusere på de positive glimtene som har vært i enkeltkamper. Ellers kan de første rundenes opplevelser sette seg mentalt hos spillerne.

- Det er å få dem til å forstå at det finnes saker og ting som de gjør bra og som vi kan forsterke. Som de 25-30 første minuttene mot Haugesund. Kanskje vi kan gjøre det enda lengre. Dessuten å bli mer stabil defensivt. Så er vi på rett vei, avslutter Norling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.